Advertisements
December 11, 2019
  • 5:35 pm Vodafone introduce cartele SIM cu dimensiune injumatatita pentru a reduce deseurile plastice
  • 7:01 am World PR Report 2020: 3.600 de manageri din întreaga lume vorbesc despre reputaţie şi tendinţele în comunicare
  • 7:00 am Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online
  • 5:49 pm Startarium: 10 idei de afaceri lansate în crowdfunding cu mai puțin de 10.000 de euro
  • 5:48 pm De Black Friday, clienții care achită cu Mastercard sau Maestro pot câștiga un BMW I3
126 vizualizări

Potrivit unui studiu eJobs, citat de capital.ro, tot mai multi angajati au o relatie defectuoasa cu seful lor si spun ca acest lucru le afecteaza productivitatea. Ei invoca lipsa respectului, a comunicarii, favoritismul si subestimarea celor care ii conduc.

80% sustin ca relatia proasta cu seful le influenteaza negativ productivitatea, iar 88% sustin ca acest lucru le afecteaza si viata personala, releva studiul eJobs, citat de capital.ro, realizat pe un esantion de 1124 angajati din tara noastra.

Pe de alta parte, din randul angajatilor care spun ca au relatie buna sau foarte buna cu seful lor (65%), aproape 100% apreciaza ca acest aspect le sporeste productivitatea si au o viata personala mai buna.

Doar 33% dintre respondentii la studiu sunt prieteni cu seful pe Facebook si alte retele sociale. “Clişeu sau nu, relaţia şef-subaltern a devenit o preocupare reală a managerilor care îşi doresc să creeze un mediu de lucru orientat către performanţă. Mulţi angajaţi ajung să-şi părăsească locul de muncă din cauza relaţiilor nu tocmai plăcute pe care le au cu şefii. Relaţia şef-angajat trebuie să se bazeze în primul rând pe raportul de competenţă între părţi. Altfel spus, respectul angajaţilor pentru şefii lor vine atunci când, pe lângă abilităţile profesionale, şeful are şi capacităţi de leadership şi management”, spune Bogdan Badea, Head of Sales eJobs Group.

38% dintre respondenti au o parere generala buna sau foarte buna despre seful lor, 33% se declara neutri, iar 29% au o parere de-a dreptul proasta. 60% dintre angajati isi catalogheaza seful drept inteligent, iar 57% spun ca este doar oportunist. 56% spun ca seful lor este impulsiv, exigent si tipicar.

In cealalta tabara, 25% dintre angajati spun despre seful lor ca are spirit de echipa sau ca este rabdator. Poate cel mai important aspect este legat de faptul ca doar 9% dintre respondenti au considerat ca seful spune mereu adevarul in relatia cu echipa.

Pe de alta parte, cei mai increzatori in sansa lor de a fi un sef mai bun decat cel actual sunt tinerii cu varste sub 25 de ani. Sondajul a fost realizat în perioada 15 iulie – 15 august 2017, pe un eşantion de 1.224 de angajaţi, toţi activi profesional în prezent, dintre care 26% ocupând poziţii de management şi 65% având studii superioare. Domeniile de activitate cu cea mai mare pondere în rândul respondenţilor sunt vânzări, inginerie, achiziţii şi transporturi, mai scrie capital.ro.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: