Advertisements
May 23, 2019
  • 3:27 pm Robotică învăţată prin joacă, gratuit, de Ziua Copilului, în Băneasa Shopping City
  • 3:25 pm Conferința anuală de presă 2019, București Bosch a înregistrat o creștere puternică în România
  • 3:23 pm Televizoare începând de la 299 lei pentru clienții Flanco prin programul Rabla pentru electrocasnice
  • 3:22 pm AVON pune în discuție standardele frumuseții clasice într-un panel special la Digital Divas 2019
  • 3:20 pm Poziția ANIS la declarația ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale referitoare la strategia națională pentru Inteligență Artificială
1 vizualizări

In mai 2017, Angela Taylor a devenit oficial inginer de soft la Google, full time, in divizia de cartografiere (GEO). Procesul a durat undeva la sase ani si povestea tinerei este demna de luat in seama, scrie Business Insider.

Taylor, in varsta de 30 de ani, lucreaza la Google inca din aprilie 2012, dar nu ca tehnician, ci in departamentul de resurse umane. Avea o diploma in comunicare, nu stia programare cand a fost angajata si nici vorba sa se gandeasca la o cariera in domeniul tehnologic.

„Sunt din Arkansas, am crezut intr-un orasel mic, la tara. Nu am avut acces la universul tehnologic. La maturitate, nici nu stiam macar ca tehnologia software inseamna ceva pe plan mondial”, a declarat aceasta. „Am vrut sa devin actrita”.

Femeia a obtinut in internship la Google si a trecut de cele mai riguroase interviuri de angajare, devenind angajat cu norma intreaga. Nu existau joburi disponibile in alte departamente, asa ca a ales resursele umane.

In iunie 2011, echipa de HR lucra cu un tabel care se baza pe numeroase coduri, pentru a functiona optim si ceva nu a mers corespunzator. Chiar daca Google musteste de ingineri, echipa de suport tehnic pentru grupul sau era supraaglomerata si nu avea timp sa rezolve problema tabelului.

Taylor s-a oferit sa remedieze situatia, invatand limbajul de programare Visual Basic. Avea de facut un zbor lung pana in China si s-a gandit ca ar putea folosi timpul pentru a repara aplicatia respectiva. Atunci s-a indragostit de programare.

Cand a revenit acasa, a inceput sa ia parte la cursuri gratuite online, pe site-uri precum Udacity si Code Academy. S-a oferit voluntara pentru unele proiecte mici de programare, in cadrul echipei de HR. A participat la concursuri de programare de 24 de ore si s-a perfectionat la Stanford, dar nu a incercat niciodata sa obtina o diplima in informatica.

„Au trecut mai multi ani pana cand am reusit sa ma transfer intr-o echipa tehnica, in intermediul celei de resurse umane”, a declarat Angela. A stat acolo doi ani si s-a oferit voluntar pentru a invata mai mult, prin alaturarea la echipa GEO, pentru un proiect denumit „20% project”. Google ii lasa pe angajati sa-si aleaga proiectele dorite, pe care sa le execute in 20% din timpul petrecut in serviciul companiei.

„Dupa sase luni, seful mi-a spus ca sunt foarte priceputa. M-a rugat sa vin pe un program full time si am acceptat. Pentru mine era o promovare”, a mai spus tanara.

Pentru cei care vor sa-i urmeze exemplul, Angela are un sfat: „Sustineti-va reciproc. Nu puteti face totul singuri!”

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: