Advertisements
December 11, 2019
  • 5:35 pm Vodafone introduce cartele SIM cu dimensiune injumatatita pentru a reduce deseurile plastice
  • 7:01 am World PR Report 2020: 3.600 de manageri din întreaga lume vorbesc despre reputaţie şi tendinţele în comunicare
  • 7:00 am Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online
  • 5:49 pm Startarium: 10 idei de afaceri lansate în crowdfunding cu mai puțin de 10.000 de euro
  • 5:48 pm De Black Friday, clienții care achită cu Mastercard sau Maestro pot câștiga un BMW I3
157 vizualizări

Blogul IBM pune la dispozitie un interviu cu Janine Cook, IBM Systems Vice President pentru UK si Irlanda.

Janine este un lider inclinat spre nevoile clientului, care provoaca schimbarea si transforma teoria in practica. Are peste 20 de ani experienta in business management, administrarea vanzarilor, management HR si a condus numeroase echipe de vanzari in compania tehnologica IBM.

Care este rolul tau actual in IBM?

Condud divizia Systems Business, formata din Server (System Z, sistemul prin care trec 87% din tranzactiile cu cardul efectuate in UK), Power (microprocesoarele Power 9, pe care le folosesti ori de cate ori accesezi Google) si Storage (Hardware si Software).

Rolul meu este acela de a incuraja si conduce echipele de vanzare, echipele tehnice, de marketing. Oamenii trebuie sa promoveze mesajul nostru, legat de infrastructura si cloud.

Care sunt aptitudinile necesare succesului? Cum te-au ajutat?

Autenticitatea – este cheia succesului, la fiecare nivel. Trateaza-ti angajatii ca si pe clientii tai, cu respect si sinceritate.

Transparenta – cei care lucreaza cu mine ar folosi acest cuvant pentru a ma descrie. Transparenta egal incredere. Nimic nu ar fi fara incredere.

Flexibilitate – tine de transformarea afacerii noastre. Ne dezvoltam continuu si IBM incearca sa abordeze schimbarile cu flexibilitate.

Discutiile directe – cred cu tarie in discutiile directe, fara menajamente. Uneori, mesajele dure si feedback-ul constructiv reprezinta singurele cai prin care putem produce o schimbare pozitiva. De asemenea, un simplu „multumesc” este foarte puternic. Nu doar oferit, ci si primit.

Cea mai satisfacatoare latura a muncii tale?

Oamenii! Ma bucur enorm cand vad ca un individ evolueaza in echipa mea. Fara o echipa puternica, nu o sa aducem crestere si nu ne vom atinge obiectivele financiare. Intotdeauna, am investit in mentorat si in studentii nostri.

Ce faci in timpul liber?

Chiar daca am copii de 22, respectiv 25 de ani, ei inca stau cu mine. Sunt foarte mandra de carierele lor in Arhitectura si Cinematografie – cred ca seamana cu tatal lor!

Imi place mult sa calatoresc. In fiecare zi in care nu sunt la IBM, o sa ma gasesti in alta parte a lumii. De asemenea, am devenit recent custode in cadrul Ted X Kingston Upon Thames si pastrez legatura cu oamenii pe retelele de socializare.

Sunt foarte mandra sa traiesc si sa lucrez in Londra, vreau sa profit din plin de teatrele, galeriile de arta, restaurantele de aici.

Cum impaci viata profesionala cu cea personala?

Acest concept devine demodat. Trebuie sa ne gandim la o viata „complexa”, deoarece avem la dispozitie atatea gadgeturi mobile si lucram din atatea locatii. Am incercat mereu sa am un program flexibil si uneori este nevoie sa discut cu un client in toiul noptii.

Avem intotdeauna o alegere, putem inchide telefonul sau evita sa citim emailurile in weekend. Totul tine insa de alegerea personala.

Ce recomandari ai pentru cei care viseaza sa aiba o functie executiva?

Fii tu insuti si nu te preface. Nu este productiv. Rolurile noastre de acum ar putea disparea, deoarece viitorul vine cu pasi repezi. Militez pentru evolutia carierei in functie de nevoile fiecaruia. Asta imi place la IBM. Am ales sa fiu sef de abia dupa ce copiii mei s-au facut mari si au devenit independenti. Eu si sotul am facut compromisuri legate de job, pentru a ne asigura ca suntem alaturi de copii. IBM mi-a permis toate aceste lucrurile – libertatea de a progresa si sunt foarte fericita ca am ales aceasta cale!

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: