Advertisements
November 16, 2018
  • 5:49 pm Specialisti de la London Stock Exchange Group, Ubisoft, Google si GoPro vin sa intalneasca urmatoarea generatie de profesionisti IT din Romania
  • 5:47 pm Lanțul internațional de cinematografe Cineplexx se lansează in România
  • 5:43 pm Flanco vinde în premieră în România primul televizor 8K – Samsung Q900R QLED
  • 4:49 pm Instant Factoring, prima platformă românească de micro-finanțare a companiilor mici, atrage o finanțare externă de 1,5 milioane euro
  • 4:45 pm Românii scot la vânzare anual peste 1.8 milioane de telefoane mobile. 41.71% dintre utilizatorii OLX îsi vând telefonul pentru a-și cumpăra unul mai performat

E-Civis și ECDL ROMANIA derulează în perioada iulie – decembrie 2017 proiectul pilot de inovare socială “Girls Champions in 3D”. Această iniţiativă comună îşi propune să contribuie la pregătirea studentelor din cadrul diferitelor facultăţi din Bucureşti, într-o specializare nouă privind proiectarea şi producţia de obiecte tridimensionale, ţinând cont că pe piaţa muncii există o cerere mare de specialişti în domeniul fabricaţiei aditive.

Consorţiul partenerial îşi propune să contribuie la reducerea disparităţii dintre femei şi bărbaţi în domeniul IT şi are în vedere încurajarea dezvoltării creativității și abilităților de proiectare şi imprimare 3D ale studentelor.

În această perioadă demarează activitatea de înregistrare şi selectare a grupului ţintă, respectiv a celor două grupe de studente din România înscrise la diferite facultăţi, în vederea instruirii, testării şi certificării ECDL 3D Printing. Înscrierile se pot face până pe data de 1 octombrie pe www.girlschampions.com.

Pe parcursul sesiunii de formare acestea vor învăţa aspecte practice precum: utilizarea unei aplicaţii de modelare 3D, procesarea comenzilor de imprimare, utilizarea unei imprimante 3D, etc. Cursul se finalizează cu o sesiune de testare şi certificare ECDL 3D Printing.

Certificarea ECDL este cel mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 ţări și numără, până în prezent, peste 15 milioane de persoane înregistrate în programul de certificare ECDL în lume. ECDL ROMANIA a dezvoltat modulul ECDL 3D Printing pentru certificarea la standard internațional a noțiunilor de bază în domeniul modelării și imprimării 3D. Acest modul a fost aprobat la nivel internațional de către ECDL Foundation şi pilotat deja cu succes în România.

Ana-Maria Stancu, Preşedinte E-Civis şi iniţiatoarea proiectului: “Industria 3D este încă la momentul 0 în comparație cu potențialul său și dezvoltarea viitoare și ACUM este cel mai bun moment pentru a începe o astfel de campanie, pentru a da un avantaj femeilor din întreaga lume să devină campioane în această industrie. Anul acesta pilotăm în România, urmând ca anul următor, pe baza celor învăţate aici, să promovăm proiectul şi în alte ţări.”

Irinuca Văduva – Director general ECDL ROMANIA, partener în cadrul acestui proiect: “Învățarea noilor tehnologii este prioritară într-o societate aflată într-o continuă schimbare, iar dobândirea competențelor de imprimare şi modelare 3D de către studente este o necesitate pentru a fi capabile să facă față cerințelor tot mai ridicate în competiția de pe piața muncii, având în vedere că în tot mai multe domenii de activitate se foloseşte această tehnologie inovativă.”

Mai multe informaţii despre această iniţiativă găsiţi pe site-ul: www.girlschampions.com.

foto: http://www.435mag.com

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: