Advertisements
December 11, 2019
  • 5:35 pm Vodafone introduce cartele SIM cu dimensiune injumatatita pentru a reduce deseurile plastice
  • 7:01 am World PR Report 2020: 3.600 de manageri din întreaga lume vorbesc despre reputaţie şi tendinţele în comunicare
  • 7:00 am Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online
  • 5:49 pm Startarium: 10 idei de afaceri lansate în crowdfunding cu mai puțin de 10.000 de euro
  • 5:48 pm De Black Friday, clienții care achită cu Mastercard sau Maestro pot câștiga un BMW I3
145 vizualizări

NTT DATA Romania pregateste in inima Clujului trei cladiri in care vor lucra o mie de specialisti si care va deveni un centru est-european al gigantului tehnologic nipon.

„Noi le-am dat numele de Tower 1, Tower 2 şi Tower 3. Tower 3, cel dinspre Piaţa Mihai Viteazul, este deja finalizat, Tower 1, de pe str. Constanţa, este cel funcţional, iar la Tower 2, cel din mijloc, cu expunere către str. Ploieşti, este încă în şantier şi se pune sticla exterioară.

Acolo am avut o întârziere pentru că, după nefericitul eveniment de la clubul Colectiv, au apărut cerinţe noi solicitate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv ca aceste clădiri să fie dotate cu acele sprinklere de apă în caz de urgenţă”, spune Daniel Metz, director general al NDR, pentru ziuadecj.realitatea.net.

Cladirile vor aduna la Cluj peste 900 de informaticieni, inclusiv inca 100 pe care ii va angaja compania pana la finele lui 2017. Acestora li se adauga 600 de angajati in subsidiarele din alte orase, informeaza sursa citata.

„Clujul va acţiona ca un hub pentru NTT. Important este că din afacerile anuale, de 50 de milioane de euro, 75% sunt cu companii din străinătate, astfel că noi aducem la Cluj din alte părţi ale lumii 35 de milioane de euro pe care le vărsăm aici. Cam aşa ar trebui să facă fiecare companie locală: să atragă cât mai mulţi bani din afară, dar cu proiecte cu o valoare adăugată foarte mare, nu pe proiecte de doi lei, pe care le pot face şi chinezii”, sugerează şeful NTT Cluj.

„Lucrul cel mai greu în domeniul nostru este să reţinem oamenii buni. Noi avem o fluctuaţie de personal de 6,5%, dar sunt firme care ajung la 25%. Anul trecut am avut 3.700 de interviuri şi am făcut 525 de angajări, aşa că avem 60 de oameni care se ocupă de resursele umane. Ca să înlocuim un angajat cu experienţă ne costă 8.000 de euro.

Ne luptăm să păstrăm sau să îi redirecţionăm în alte proiecte atractive pentru a nu fi nevoiţi să angajăm alţi 250 de oameni noi. IT-ul din Cluj are o mare presiune pe costuri, adică pe salariile foarte mari. Avantajul Clujului este că IT-ul nu este dependent de o anumită locaţie. Problema nu se pune cum facem din Cluj un oraş cu 20.000 de IT-işti, ci unul cu 80.000. Şi unde îi punem!”, explică Metz.

foto: ziuadecj.realitatea.net

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: