Advertisements
December 7, 2019
  • 7:01 am World PR Report 2020: 3.600 de manageri din întreaga lume vorbesc despre reputaţie şi tendinţele în comunicare
  • 7:00 am Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online
  • 5:49 pm Startarium: 10 idei de afaceri lansate în crowdfunding cu mai puțin de 10.000 de euro
  • 5:48 pm De Black Friday, clienții care achită cu Mastercard sau Maestro pot câștiga un BMW I3
  • 3:49 pm Electrogrup dezvoltă, în premieră, o rețea 5G pe teritoriul Olandei
156 vizualizări

Autor: Vishal Chavan, Lead Technical Consultant NTT DATA

Exista multe modalitati prin care poti derula un proiect. Totusi, pentru a avea succes, trebuie sa analizezi toatea aspectele proiectului, de la obiective la buget, pana la indeplinirea punctelor-cheie si comunuicarea cu ceilalti. Toate aceste procese au loc in timpul derularii proiectului si dupa incheierea acestuia.

In mod traditional, exista cinci puncte in managementul proiectului. Toate creeaza ceea ce se numeste ciclul de viata a proiectului.

Potrivit Project Management Book of Knowledge (PMBOK), ciclul de viata a proiectului reprezinta o serie de faze, ce alcatuiesc la randul lor dezvoltarea unei solutii – de la concept la executie, maturitate si in final retragerea din respectiva initiativa.

„Viata” unui proiect are cinci stadii esentiale:

1. Initierea si conceptul
2. Planificarea
3. Lansarea si executia
4. Monitorizarea si controlul
5. Incheierea proiectului

Project-Management

In unele cazuri, aceste faze arata ceea ce se intampla in spatele usilor, inainte ca proiectul sa ajunga in atentia managerului. Ganditi-va la aceste lucruri ca la o harta care va ajuta sa duceti proiectul de la idee la realizare.

Daca acest proces pare prea rigid pentru tine, nu iti face probleme! Alege elementele fundamentale, intelege pasii si ia decizii personalizate, in functie de nevoile tale, ale echipei, ale organizatiei.

Pasul unu: Initierea si conceperea proiectului

Este faza cea mai vitala a ciclului de viata a proiectului. Obiectivul este identificarea mecanismelor din spatele proiectului si obiectivele in sine. Aici vei realiza un studiu de fezabilitate. Modul in care vei aborda acest pas va influenta ceea ce va urma.

Un proiect apare de obicei din nevoia rezolvarii unei probleme. De exemplu, daca o companie vrea sa reduca numarul apelurilor primite de departamentul customer care, va incerca sa afle ce determina aparitia lor.

Cea mai buna modalitate de intelegere a provocarilor si scopurilor este printr-un brief de proiect, care subliniaza scopul si resursele necesare proiectului. Un asemenea background este imperios necesar echipei care pune umarul la realizarea acestuia. De asemenea, acest pas reprezinta o modalitate excelenta de a implica toate partile (inclusiv actionarii) in luarea deciziilor.

Chiar daca poti purcede la drum fara sa te documentezi foarte amanuntit (agile project management), trebuie sa fiti de acord in privinta obiectivelor si a ceea ce va urma.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: