Advertisements
December 8, 2019
  • 7:01 am World PR Report 2020: 3.600 de manageri din întreaga lume vorbesc despre reputaţie şi tendinţele în comunicare
  • 7:00 am Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online
  • 5:49 pm Startarium: 10 idei de afaceri lansate în crowdfunding cu mai puțin de 10.000 de euro
  • 5:48 pm De Black Friday, clienții care achită cu Mastercard sau Maestro pot câștiga un BMW I3
  • 3:49 pm Electrogrup dezvoltă, în premieră, o rețea 5G pe teritoriul Olandei
178 vizualizări

În noiembrie, compania T-Me Studios fondată de Matei Pavel si Laurențiu Bălașa sărbătorește 4 ani de existență. Pornind de la o idee creață, născocită la un Starbucks, cei doi mileniali au construit o companie care numără patruzeci de angajați, peste zece mii de aplicații și sute de milioane de instalări.

La final de 2013, T-Me Studios se năștea ca un experiment și creștea exponențial după crearea primelor zeci de aplicații de personalizare a telefoanelor Android (teme de launcher, lock screen și keyboard). Până la finalul anului, aplicațiile desenate și urcate pe store de primii zece membri ”originali” ai echipei T-Me Studios adunau aproape un milion de instalări. Piața de aplicații de personalizare abia vedea lumina zilei, iar Matei și Laurențiu mușcau din ea la momentul oportun, când nimeni nu îi vedea încă potențialul.

Multe s-au schimbat între timp: peisajul din app store-uri este mult mai aglomerat, iar verticala de personalizare a devenit a doua cea mai populară, după jocuri. T-Me Studios a crescut și ea, proporțional. Mai mult, T-Me s-a maturizat: odată cu adiția componentei de CSR, prin ONG-ul Divergent Academy înființat în mai 2017, T-Me Studios recunoștea că, deși produsele sale se adresează pieții internaționale, evoluția companiei este intrinsec legată de o cât mai rapidă dezvoltare a pieții tech autohtone. De atragerea noii generații spre dezvoltarea de produse tech.

În cei 4 ani de la cafeaua cu ideea, T-Me Studios s-a dezvoltat la capitolele:

      Know-how – Echipa T-Me Studios și-a schimbat componența pe parcurs, Matei și Laurențiu recunoscând în timp cele mai eficiente ponderi ale diferitelor departamente implicate în crearea produselor – astăzi, de exemplu, T-Me are un departament de marketing la fel de robust ca cele dezvoltatoare propriu-zis de produs. Ca urmare, astăzi descărcările zilnice sunt de zece ori câte erau acum doi ani. Asta pentru că după 4 ani de focus susținut pe inovație și optimizare, cei 40 de profesioniști T-Me au descoperit insight-uri unice despre retenție, ASO și engagement care joacă un rol crucial în păstrarea poziției de top din Play Store.

     Spațiu – Sediul T-Me Studios a fost dintotdeauna situat în zona de Nord a Capitalei, însă micile birouri de pe Nicolae Caramfil au devenit neîncăpătoare în 2016, iar compania s-a mutat în octombrie într-un spațiu de 800 mp din  complexul Skanska Green Court.

       User base – T-Me a pătruns și pe categoria de productivitate, cu suita Redraw – aplicațiile launcher, locker și keyboard de sine stătătoare. De la lansarea din septembrie 2016, Redraw Keyboard a fost instalată de peste 16 milioane de useri unici, iar Redraw Launcher (lansată în august 2017) sparge recorduri cu peste 11 milioane de useri all-time, dintre care 700 de mii sunt activi zilnic.

În total, sunt peste zece mii de aplicații în portofoliul T-Me Studios, care au atras până acum peste 350 de milioane de utilizatori. ”Am mers la risc în 2013”, spune Laurențiu Bălașa despre începuturile T-Me Studios, ”dar am izbutit în cele din urmă tocmai pentru că am crescut și noi pe parcurs, altfel nu puteam crește nici T-Me. Am lucrat mult, și eu și Matei [Pavel] la dezvoltarea skill-urilor necesare să ghidăm echipa, nu doar să mărim cifra de afaceri”.

”Evoluăm cot la cot cu cei mai mari dezvoltatori de pe piață”, completează Matei Pavel, referindu-se la statutul T-Me în industria aplicațiilor mobile. ”Ne bucurăm că suntem în top cinci pe plan internațional, dar în același timp știm că asta vine la pachet cu provocări, de la schimbările politicilor Google și fidelizarea userilor, până la recrutarea noilor membri T-Me. De departe, cel mai intens focus este pe echipă, să îi ajutăm să se dezvolte. Ca și până acum, succesul T-Me este doar o consecință naturală a evoluției personale și profesionale a fiecăruia dintre membrii echipei”.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: