Cum a evoluat furnizorul de solutii software Allevo in 2017

232 vizualizări

Anul ce se încheie a adus pentru Allevo o redefinire a strategiei la nivelul întregii companii. Modelul de business apropiat de nevoile clienților rămâne elementul central al abordării, Allevo propunându-și să răspundă cât mai eficient cerințelor tot mai numeroase și mai variate ale acestora.

De asemenea, strategia vizează și extinderea portofoliului de clienți, de la bănci la trezorerii de corporații, IMM-uri, IFN-uri, societăți de asigurare și alte tipuri de instituții din industria în care Allevo activează de atâția ani.

Obiectivele companiei pentru următorii ani se concentrează pe creșterea graduală, atât în ceea ce privește diversificarea portofoliului de soluții și clienți, cât și extinderea echipei de specialiști. Allevo își propune să mențină standardul de excelență și să își mărească familia cu talente care se potrivesc spiritului și caracterului echipei.

Principala realizare pentru Allevo în 2017 a constituit-o aprobarea proiectului cu finanțare europeană pentru dezvoltarea FinOps Suite*, o soluție software open source dedicată trezoreriilor IMM-urilor și corporațiilor.

În cadrul proiectului FinOps Suite, compania are în vedere și extinderea comunității FINkers United, deschisă atât specialiștilor IT, cât și analiștilor de business sau experților financiari.

Tot în acest an, Allevo a început dezvoltarea a două noi funcționalități pentru soluția software FinTP:

– FinTP Connect – axată pe Directiva Serviciilor de Plăți (PSD2) ce va intra în vigoare în ianuarie 2018;

– FinTP Instant, pentru procesarea plăților instant avută în vedere de sistemul bancar pentru anul viitor.

În materie de noi clienți în 2017, FinTP a adăugat Garanti Bank România în paleta sa de implementări cu succes, iar soluția Allevo de continuitate operațională, FMA, a câștigat primul său client din Republica Moldova, Moldindconbank.

Pe lângă numeroasele participări în calitate de speaker la forumuri naționale și internaționale cu tematică financiar-bancară, Allevo a organizat în luna octombrie a acestui an, în Chișinău, prima conferință dedicată FinOps Suite și FINkers United.

Aceasta a fost urmată la scurt timp de cea de-a 30-a ediție a Grupului de Utilizatori ai soluțiilor Allevo, în București, unde au fost prezenți clienții și partenerii Allevo.

11. Allevo a aderat la rețeaua Enterprise European Network, gestionată de Comisia Europeană, și a accesat un grant care a facilitat creșterea vizibilității în piața europeană și în cea japoneză prin participarea cu stand în cadrul unei misiuni economice la conferința Japan IT Week din Tokyo.

12. 2017 a fost și anul recertificărilor, compania confirmând încă o dată standardele înalte de calitate (ISO 9001/2015) și securitate a informațiilor (ISO/IEC 27001:2013) dovedite de-a lungul timpului.

*FinOps Suite este denumirea comercială a soluției care are în centru aplicația FinTPc, care se va dezvolta în cadrul proiectului TOSS (Treasure Open Source Software), cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

Allevo este o companie furnizoare de soluții software care sprijină instituțiile financiare pentru a reduce costul total al investiției și să atingă interoperabilitate de-a lungul întregului lanț de distribuție, prin utilizarea FinTP, aplicația open source care procesează tranzacții purtătoare de valoare, automatizează fluxuri de operațiuni și asigură conformitatea cu diversele standarde și reglementări din industria financiar-bancară.

Distribuția FinTPc (FinOps Suite) garantată de Allevo este destinată să crească competitivitatea, să elimine riscul operațional și să facă sistemele de procesare a tranzacțiilor financiare accesibile și pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Advertisements