Advertisements
November 23, 2019
  • 7:01 am World PR Report 2020: 3.600 de manageri din întreaga lume vorbesc despre reputaţie şi tendinţele în comunicare
  • 7:00 am Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online
  • 5:49 pm Startarium: 10 idei de afaceri lansate în crowdfunding cu mai puțin de 10.000 de euro
  • 5:48 pm De Black Friday, clienții care achită cu Mastercard sau Maestro pot câștiga un BMW I3
  • 3:49 pm Electrogrup dezvoltă, în premieră, o rețea 5G pe teritoriul Olandei
160 vizualizări

Managerul de parole al navigatorului web poate fi exploatat pentru a sustrage adresa de e-mail, fara permisiunea ta, scrie techradar.com.

Toate browserele contin un manager de parole, care stocheaza datele de logare pentru viitoarele accesari. Potrivit cercetatorilor de la Princeton University, problema deriva din momentul in care introduci o adresa de e-mail pe o pagina online si soliciti navigatorului web sa salveze datele de acces, apoi vizitezi un alt site care contine un script tert de tracking. Script-ul incarca un formular invizibil de logare, pe care navigatorul il completeaza automat, apoi citeste datele si la trimite companiilor care efectueaza tracking-ul.

Adresa ta de e-mail nu este foarte importanta pentru advertiseri, ci mai degraba informatiile asociate acesteia. Folosesti aceeasi adresa de e-mail pe mai multe site-uri si dispozitive, insemnand ca ad tracker-urile se pot folosi de informatiile respective. De aici si pana la construirea unui adevarat profil personal mai este doar un pas.

Pentru a dezactiva administratorul de parole in Chrome, navigheaza la chrome://settings si acceseaza zona Advanced. Navigheaza pana la „Passwords and forms”, „Autofill settings” si comuta optiunea pe „Off”.

In Firefox, acceseaza about:preferences in bara de acces web, acceseaza „Privacy & security” si debifeaza „Remember logins and passwords for websites”. Aici poti sterge orice informatii care au fost salvate in trecut.

In cazul Microsoft Edge, acceseaza butonul meniu din dreapta sus, selecteaza „Settings” si mergi la „View advanced settings”. Comuta optiunea „Offer to save passwords” din „On” in „Off” si acceseaza „Manage my saved passwords” pentru a sterge informatiile deja stocate.

foto: http://epmgaa.media.clients.ellingtoncms.com

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: