Advertisements
September 16, 2019
  • 5:21 pm Programul Microsoft for Startups susține startup-urile specializate în dezvoltarea de sisteme de condus autonom
  • 5:18 pm Ai de recuperat TVA din alt stat UE? Vezi până când poți să depui cererea de rambursare
  • 5:15 pm Konica Minolta devine partener autorizat HPE Business
  • 5:14 pm Programul Bursele ANIS 2019 a strâns un fond de premiere de 60.000 euro. Cadrele didactice mai au 4 zile pentru a se înscrie
  • 5:11 pm Ce tipuri de trainiguri aleg companiile pentru instruirea angajaților
87 vizualizări

In cadrul proiectului, consortiul international dezvolta un sistem inteligent de recunoastere automata a biletelor, care permite accesul rapid al calatorilor in mijloacele de transport, reducand astfel cozile de la intrare, inclusiv la orele de varf

Transformarea digitala a oraselor ofera posibilitati  uriase de dezvoltare, iar conceptul de Smart City poate fi implementat cu succes si in Romania daca sunt dezvoltate solutii eficiente. Transformarea infrastructurii de transport intr-un sistem inteligent presupune o strategie buna, care urmareste fluidizarea traficului, imbunatatirea securitatii calatorilor si un control mai bun al intregului sistem.

Sistemul ETS (Electronic Ticketing System) revolutioneaza transportul public prin eliminarea turnichetilor din statiile de metrou, ceea ce permite accesul rapid al calatorilor in mijloacele de transport si reduce  cozile de la intrare, chiar si in timpul orelor de varf. Acest lucru este posibil datorita tehnologiei BLE (Bluetooth Low Energy) care identifica automat biletele, fara a fi necesara validarea lor de catre calatori. Unul dintre beneficiile majore ale acestui sistem consta in evacuarea foarte rapida a calatorilor in cazul unor catastrofe naturale.

Calatorul poate folosi aplicatia ETS pe telefonul mobil propriu sau poate achizitiona un smart card cu BLE pentru a stoca biletele electronice.

Utilizatorii aplicatiei mobile ETS vor beneficia de puncte de loialitate pe care le pot utiliza ulterior sa achizitioneze alte bilete gratuite. In plus, ei au acces la informatii privind istoricul tranzactiilor si calatoriile efectuate. In orice moment, un utilizator poate solicita operatorului stergerea sau modificarea datelor personale din sistemul ETS.

Sistemul ETS este dezvoltat prin proiectul Electronic Ticketing System de un consortiu international din 4 tari: SIVECO Romania, CONVEX NETWORK (Romania), ELEKTRONET (Turcia), TMOB (Turcia), DTS (Coreea de Sud), IDI EIKON (Spania) si este finantat la nivel european prin programul ITEA3.

Consortiul a prezentat recent un demo al solutiei si a explicat cum functioneaza sistemul, de la cumpararea unui bilet de la chiosc, pana la trecerea prin coridoarele de validare, recunoasterea faciala a pasagerilor si finalizarea calatoriei. Demonstratia a avut loc in parcul tehnologic Yildiz Technical University Ikitelli din Istanbul.

ETS poate fi folosit pentru urmatoarele mijloace de transport:  metrou, autobuz, feribot, tramvai, tren si isi propune realizarea unui sistem integrat, imbunatatind experienta calatorilor care trebuie sa foloseasca mai multe mijloace de transport. Valoarea unei calatorii va fi calculata in functie de distanta si se pot aplica reduceri si in functie de frecventa de utilizare a unui anumit traseu, prin programele de loialitate stabilite de operatorul de transport.

De asemenea, si transportatorii au acces la informatii detaliate privind utilizarea infrastructurii de transport din fiecare statie, numarul celor care calatoresc fraudulos , tranzactiile efectuate si multe alte detalii. Informatiile sunt disponibile intr-o interfata web, in orice moment, doar utilizatorilor autorizati. Pe baza informatiilor inregistrate, sistemul poate sa ofere predictii care pot fi folosite pentru a preintampina supraaglomerarea si contribuie la optimizarea resurselor disponibile.

Echipa de experti SIVECO care a dezvoltat sistemul de back-office pentru transportatori si care va integra toate componentele sistemului ETS se va implica si in proiectul pilot planificat pentru sfarsitul anului 2018, la Istanbul.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: