Advertisements
December 13, 2019
  • 5:35 pm Vodafone introduce cartele SIM cu dimensiune injumatatita pentru a reduce deseurile plastice
  • 7:01 am World PR Report 2020: 3.600 de manageri din întreaga lume vorbesc despre reputaţie şi tendinţele în comunicare
  • 7:00 am Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online
  • 5:49 pm Startarium: 10 idei de afaceri lansate în crowdfunding cu mai puțin de 10.000 de euro
  • 5:48 pm De Black Friday, clienții care achită cu Mastercard sau Maestro pot câștiga un BMW I3
190 vizualizări

În rândurile de mai jos vă expunem o parte dintre obiectivele cele mai importante pe care companiile partenere Today Software Magazine doresc să le atingă. Întreg ecosistemul de IT românesc este în dezvoltare, iar nevoia de programatori este mai mare ca oricând. La acestea se adaugă eforturile companiilor de a se conecta la sistemul de învățământ liceal și superior.

MHP – A Porsche Company

MHP (Mieschke Hofmann und Partner), marcă afiliată concernului Porsche, este o companie lider din sfera IT de pe piața auto din Germania. Are peste 2.000 de angajați și filiale în Germania, Elveția, SUA, China, Marea Britanie și România. La Cluj-Napoca, MHP începe anul cu aproximativ 300 de angajați și intenționează să-l încheie cu 400 .

2018 va aduce la divizia din Cluj-Napoca și un lab de cercetare și inovare axat pe digitalizare în arii precum mobility și manufacturing, proiect ce va fi implementat împreună cu Universitatea “Babeș-Bolyai”. Astfel, parteneriatul cu mediul academic rămâne un element central în politica de implicare a companiei germane în comunitatea locală. MHP – A Porsche Company a lansat în 2014, alături de Porsche AG și o altă firmă privată japoneză, o linie de studiu în limba germană, la Facultatea de Matematică și Informatică, iar 2017 a adus și prima generație de absolvenți. Cele trei companii susțin financiar linia de studiu, iar din toamna acestui an speră să extindă linia de la nivel de licență și la master.

Pe lângă cursurile de la facultate, studenții care-și doresc o carieră în IT participă la stagii de practică diversificate, cum ar fi MHPBigBrains, un internship tehnic ce se adresează studenților din ani terminali și absolvenților.

La nivel internațional, planurile MHP – A Porsche Company vizează extinderea parteneriatelor din afara țării cu colaboratori din sud-estul Europei.

Continental Sibiu

Strategia și planurile R&D Continental Sibiu duc în direcția de a crește și în următorii ani, atât ca număr de angajați, cât și al competențelor acumulate. Preconizăm creștere din punct de vedere tehnic din perspectiva numărului de proiecte și produse dezvoltate. Ne dorim să devenim un pilon important în domeniul cercetării și dezvoltării de produse destinate industriei auto atât în România, cât și pentru Continental la nivel mondial.
Din punct de vedere al infrastructurii, vom extinde spațiul destinat acestei activități cu încă o clădire care va avea o suprafață totală de aprox. 12000m2. Estimăm ca această nouă clădire să fie gata la începutul anului 2019.

BCR

BCR va continua să inoveze în 2018 prin tehnologie și programe de educație financiară și se va implica mai departe în dezvoltarea comunităților locale.

Astfel, am început anul 2018 cu 28 de sucursale noi de tip cashless, iar numărul acestora va crește până la 125 pe parcursul anului. Procesul de modernizare a rețelei de unități BCR reprezintă o componentă esențială a strategiei noastre de retail și ne responsabilizează să rămânem banca numărul unu în oferirea ambelor servicii, cash și non cash, la nivel național.

Marea schimbare din viața financiară digitală a clienților noștri vine în 2018, odată cu George – platforma bancară digitală dezvoltată de Erste Group Bank și aliniată la noile reglementări europene PSD2. George nu este un alt serviciu de internet banking, ci un mod complet nou de a face banking, conceput pentru era digitală în care trăim. A face banking va deveni la fel de ușor și de intuitiv ca plasarea unei comenzi pe Amazon sau verificarea unui cont social media, dar cu securitate avansată și protecție completă a datelor personale. Despre George vom reveni cu detalii pe parcursul anului.

Amplului eco-sistem digital BCR i s-au alăturat treptat platforme de educație financiară și e-learning, noi aplicații utilitare, iar la finele lui 2017 am lansat în România chiar și un model revoluționar de mobilitate cu mașini electrice – BCR eGO. Așadar, BCR în 2018 nu mai este doar despre banking. Este despre soluții pentru o viață mai bună.

CONTINUAREA PE WWW.TODAYSOFTMAG.RO

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: