Păstrați-vă datele securizate pe HDD-urile și SSD-urile Verbatim cu criptare şi acces prin tastatură

216 vizualizări

Astăzi, securitatea datelor confidențiale este extrem de importantă. Imaginați-vă că pierdeți fișierele personale sau informațiile confidențiale de la serviciu știind în plus că oricine poate accesa aceste date, deoarece au fost salvate pe un dispozitiv standard necriptat. Pentru a preveni acest lucru, Verbatim a lansat două dispozitive de stocare criptate hardware de tip militar – dispozitivul Store’n’Go Secure Portable HDD (1TB) și SSD Portabil SSD (256GB) Store’n’Go Secure.

Verbatim Store‘n’Go Secure Portable HDD

Verbatim Store‘n’Go Secure Portable HDD

Utilizând criptarea hardware AES 256-biți, unitățile Verbatim criptează automat toate fișierele încărcate pe unități în timp real. Cu o tastatură încorporată pentru introducerea codului PIN, unitățile nu stochează parolele în memoria volatilă a sistemului, făcându-le astfel mult mai sigure decât unitățile care utilizează criptarea software-ului.

Tastatura este ușor de utilizat. Se introduce un cod PIN cu o lungime de până la 12 cifre, care permite utilizatorului să “deblocheze” unitatea și să acceseze conținutul acesteia. Atunci când este conectat la un computer sau la alt dispozitiv, LED-ul de pe tastatură arată starea curentă; roșu când este blocat, verde când este deblocat și portocaliu în modul admin. Pentru o securitate sporită, după 20 de încercări eșuate de introducere a parolei, unitatea se va bloca și va necesita re-formatare. Sistemul de acces prin intermediul tastaturii permite, de asemenea, ca unitățile să fie conectate la televizoare și set-top box-uri care pot suporta unitățile externe, o caracteristică care nu este posibilă cu unitățile hard disk criptate standard.

“În ultimii ani s-au înregistrat atât de multe incidente cu unități USB sau HDD-urilor, ce conţineau informații extrem de sensibile, care au fost rătăcite”, a declarat Martijn Hansbergen, manager de dezvoltare a HDD, Verbatim Europe. “Daca datele de acest fel ajung la cine nu trebuie, aceasta ar putea avea consecințe extrem de grave, astfel încât nu ar trebui să existe scuze pentru a nu utiliza un dispozitiv criptat pentru stocarea datelor sensibile, din partea celor care manipulează aceste date”.

Compatibil cu sistemele de operare ale PC-urilor și Mac-urilor, interfața este USB 3.1 GEN 1 cu conexiune USB-CTM, pentru viteze foarte rapide de transfer de date. Pachetul include un cablu de la USB-CTMla USB-A, precum și un adaptor de la USB-A la USB-CTM, pentru conectarea diverse dispozitive.

Pentru o securitate sporită, este inclus şi programul Nero Backup Software, care vă permite să programați copii de siguranță ale tuturor fișierelor, folderelor și unităților de pe laptop sau PC, pentru a vă asigura că acestea se fac în mod regulat. Nero Backup Software este compatibil cu Windows Vista, Windows 7, Windows 8 și Windows 10, dar nu este compatibil cu Mac OS.

HDD-ul portabil Store’n’Go 1TB cu acces prin tastatură (PN 53401) cântărește aproximativ 280 de grame și are o lungime de 123 mm, o lățime de 76 mm și o grosime de 11 mm.

SSD-ul portabil Store‘n’Go 256 GB cu acces la tastatură (PN 53402) cântărește doar 116 grame și are o lungime de numai 93 mm, lățime de 50 mm și grosime de 13 mm.

Advertisements