Advertisements
October 15, 2019
  • 4:11 pm 14 octombrie – Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice
  • 4:06 pm Expunere sociala: examinarea problemelor de securitate din viitorul roboticii
  • 4:04 pm Zitec este oficial singura companie românească partener Magento, lider mondial în e-Commerce
  • 4:02 pm Procedurile simplificate de vămuire – o soluție avantajoasă pentru evitarea întârzierilor provocate de încasarea efectivă a taxelor vamale în contul vămii
  • 3:59 pm KPMG Legal România – dezvoltare strategică în aria serviciilor de consultanță în Tehnologie, IP și Protecția datelor prin preluarea casei de avocatură Fernbach & Partners
119 vizualizări

Ne apropiem cu pasi repezi de o perioada destul de aglomerata din punct de vedere al cadourilor, deoarece sarbatorile precum Dragobetele, 1 Martie si 8 Martie sau Paste sunt tot mai aproape. Comerciantii au inteles ca numarul celor care comanda cadouri de pe Internet creste din ce in ce mai mult de la an la an si au pregatit promotii si stocuri pe masura.

Un studiu al agentiei TargetWeb arata ca piata de cadouri online din Romania a crescut cu peste 84% in 2017 fata de anul 2015, studiu bazat pe datele furnizate de catre Google si clientii agentiei. Aceasta crestere este in trend cu evolutia comertului online din Romania care numai in ultimul an a crescut cu peste 40% conform unui studiu GpeC. Mai mult decat atat, potrivit aceluiasi studiu, aceasta crestere este una dintre cele mai mari la nivelul tarilor din Uniunea Europeana cu potential de crestere si mai mare pentru anii urmatori.Printre marii performeri din tara noastra se numara si site-ul Maniamall.ro, detinut de catre Daniel Henegariu, care este la al doilea business in online.

Tanarul antreprenor a declarat ca atunci cand vine vorba despre achizitia de cadouri, valoarea medie a cosului a fost in 2017 de 450 de lei, in crestere cu 30% fata de anul precedent.

,,Am constatat ca din ce in ce mai multe comenzi sunt inregistrate de companii private si multinationale care aloca bugete pentru cadouri pentru angajati. De asemenea este imbucurator faptul ca din ce in ce mai multi consumatori aleg sa realizeze achizitii cu card bancar, ceea ce denota o incredere din ce in ce mai mare fata de aceasta metoda de plata. In 2017, pe site-ul nostru 1 din 5 cumparatori a ales sa plateasca cu cardul bancar.,, a declarat CEO-ul Maniamall.ro, Daniel Henegariu.

Henegariu estimeaza ca piata cadourilor este in continua crestere, deoarece 1 din 3 romani cheltuieste intre 100 si 200 de euro pe achizitia de cadouri din mall-urile virtuale, iar un sfert din cumparatori cheltuieste mai mult de 200 de euro pentru achizitia de cadouri in decursul unui an. De asemenea, antreprenorul magazinului Maniamall.ro a observat un trend in crestere al cumparatorilor care se pregatesc din timp si achizitioneaza cadouri pentru cei dragi cu cel putin 3 saptamani inainte.

Pentru ca magazinele online sa fie din ce in ce mai apropiate de cerintele utilizatorilor de cadouri, acestea trebuie sa inoveze, sa ofere cele mai bune preturi, sa aiba navigare si filtrare foarte intuitiva, sa detina o varianta optimizata pentru dispozitivele mobile, livrarea produselor sa se realizeze rapid si sa ofere multiple modalitati de plata.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: