Avântul logisticii susține cererea de software românesc. Jucătorii din domeniu estimează o creștere cu 50% față de 2017

218 vizualizări

Anul 2018 se anunță unul extrem de dinamic pentru industria de logistică, iar jucătorii din domeniul soluțiilor WMS (Warehouse Management System) estimează o creștere cu 50% a cererii venite din partea companiilor care folosesc astfel de soluții. Piața este împărțită între doi jucători autohtoni, soluțiile externe, venite prin intermediul marilor retaileri și jucătorii de nișă.

Creșterea rapidă a cererii este susținută de avântul logisticii: potrivit unei analize recente, piața spatiilor logistice a crescut cu 15% in 2017 și promite să păstreze același ritm și în 2018. La rândul său, cererea de software specializat este mult mai mare dacă avem în vedere cererea de modernizare a sistemelor deja implementate, cererea venită de la jucătorii care nu au folosit până acum astfel de sisteme și cererea generată de noii intrați pe piață.

”Echipa de vânzări are chiar și 3 prezentări pe zi, iar clienții provin din toată țara. Suntem nevoiți să facem programări pe mai multe săptămâni. Soluțiile noastre permit gestionarea eficientă a fluxurilor de mărfuri din depozite care sunt din ce în ce mai consistente, fiind susținute de dezvoltarea rețelelor de retail, a comerțului online și a industriei- practic de creșterea generală a economiei. Estimăm că în 2018 vom avea o creștere de 505r a pieței de soluții WMS- cel mai bun an din toată istoria industriei noastre”, afirmă Edward Petrescu, fondator Axes Software.

Soluții software originale românești adaptate nevoilor pieței

Soluțiile Axes Software au convins mari jucători că pot simplifica operațiunile logistice cu ajutorul unei soluții originale românești. Printre cei mai cunoscuți clienți ai firmei românești se numără Elefant, Aqua Carpatica, Inter Sport, DSV, DHL, Arcelor Mittal sau Angst.

Piața estimată a soluțiilor WMS se ridică la 10 milioane de euro, piață dominată de jucători români și soluții importate.

Tendințele 2018: proiecte la cheie, standardizare și cloud

”Clienții cer soluții tot mai simplu si ușor de utilizat, cu accent pus pe rapiditatea implementării, a serviciilor și scalabilitate. Oferim deja soluții bazate pe tehnologii cloud care sunt ușor de implementat, întreținut și de personalizat. Viitorul aparține soluțiilor la cheie, sub forma pachetelor software-hardware iar noi suntem pregătiți să gestionam creșterea extrem de rapida a pieței”, a mai arătat Edward Petrescu.

Advertisements