Advertisements
November 21, 2019
 • 7:01 am World PR Report 2020: 3.600 de manageri din întreaga lume vorbesc despre reputaţie şi tendinţele în comunicare
 • 7:00 am Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online
 • 5:49 pm Startarium: 10 idei de afaceri lansate în crowdfunding cu mai puțin de 10.000 de euro
 • 5:48 pm De Black Friday, clienții care achită cu Mastercard sau Maestro pot câștiga un BMW I3
 • 3:49 pm Electrogrup dezvoltă, în premieră, o rețea 5G pe teritoriul Olandei
177 vizualizări

Unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C din Romania si-a automatizat depozitul cu un sistem software modern, inregistrand schimbari semnificative inca din primele doua saptamani de utilizare. Este vorba despre Royal Computers care a decis sa utilizeze solutia WMS pentru managementul depozitului, dezvoltata de Mantis si implementata de Senior Software.

Royal Computers este unul din Top 10 cei mai cunoscuti distribuitori de produse hardware din Romania, cu o cifra de afaceri de peste 14 milioane de euro, un depozit de 2260 metri patrati si un portofoliu cu peste 2500 de articole.

Pentru a automatiza operatiunile din spatiul de depozitare, managementul companiei a decis sa implementeze un sistem flexibil si scalabil, care sa raspunda nevoilor de business. Astfel, echipa Royal Computers a ales solutia WMS de la Senior Software, completata de echipamente hardware precum cititor cod bare sau imprimanta etichete autocolante furnizate tot de catre Senior Software.

“Provocarile care ne-au determinat sa cautam o solutie dedicata pentru depozit au fost controlul dificil asupra stocurilor, timpii si traseele foarte lungi de picking, identificarea produselor, prioritizarea comenzilor si coordonarea oamenilor in depozit. Solutia WMS a fost selectata in urma unui studiu de piata, iar in final, flexibilitatea sistemului si experienta echipei sunt aspectele care au facut diferenta” a declarat Liviu Brezae, Managing Partner Royal Computers.

Dupa doar doua saptamani de la implementare, echipa Royal Computers a observat primele schimbari din depozit:

  • – Acuratetea livrarilor a crescut la peste 98%
  • – Productivitatea angajatilor s-a marit cu 35%
  • – Au fost eliminate erorile umane
  • – Traseele de picking sunt mai scurte si mai rapide
  • – S-au optimizat spatiul de depozitare si modul de asezare a marfurilor
  • – S-a imbunatatit vizibilitatea asupra operatiunilor si a stocurilor
  • – Costurile logistice si operationale au scazut
  • – Timpul de training al noilor angajati a scazut

“Sunt bucuros sa pot spune ca am castigat pe toate planurile. Cel mai palpabil beneficiu se poate vedea la numarul de linii de comanda executate intr-o zi. Cu WMS-ul am inregistrat intr-o perioada de varf si 12.000 de linii operate, fata de 7.500 inainte de implementare.

Diferentele sunt majore, mai ales pe ceea ce inseamna controlul stocului si vizibilitate asupra activitatilor din depozit. Personalul nu mai intampina dificultati in identificarea marfii si toate comenzile ajung la timp. Acum stie stanga ce face dreapta. Mai mult, pot spune ca, in urmatorii cinci ani, aplicatia de la Mantis si echipa Senior Software pot face fata la orice dezvoltare a spatiului de depozitare pe care ne-o propunem”, a concluzionat George Samoila, Director Logistica – Royal Computers.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: