Advertisements
March 22, 2019
  • 7:46 pm IMPORTANT! DE ACUM VĂ PUTEȚI ABONA LA FLUXUL DE ALERTE JOBURI IN IT.RO!
  • 7:22 pm Sondaj BestJobs: Costul „birourilor goale”. Cu cât au scăzut profitul și afacerile companiilor românești din cauza lipsei de angajați
  • 7:19 pm Mai mult de jumătate dintre internauții români folosesc 3 sau mai multe dispozitive pentru a se conecta la internet
  • 7:16 pm Prima întâlnire instituțională între Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății informaționale și reprezentanții industrie blockchain din România
  • 7:12 pm Performanta pentru companiile de distributie cu SocrateERP
Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a fost nominalizat să prezideze Simpozionul Global al Reglementatorilor din acest an (GSR-2018), cel mai înalt for mondial al autorităților de reglementare în domeniul TIC.
Nominalizarea președintelui ANCOM a venit din partea ITU, fiind pentru prima dată când un reprezentant al României conduce discuțiile purtate în cadrul acestui eveniment. În calitate de preşedinte al GSR-18, Sorin Grindeanu a acordat ITU primul interviu în care a vorbit despre importanţa acestui simpozion şi despre rezultatele aşteptate. Interviul integral poate fi accesat aici.
Simpozionul Global al Reglementatorilor este un eveniment organizat anual de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), la care participă reprezentanți ai autorităților de reglementare din întreaga lume la cel mai înalt nivel și ai organizațiilor internaționale de profil. Ediția din acest an a Simpozionului Global al Reglementatorilor va avea loc în perioada 9 – 12 iulie 2018 la Geneva, Confederația Elvețiană.
GSR-18 va avea ca temă “Noi frontiere în reglementare”, iar discuțiile vor viza modul în care transformarea digitală la nivelul multiplelor sectoare influențează viața oamenilor pe toate palierele – ca utilizatori, întreprinzători și cetățeni – și determină lărgirea abordărilor de reglementare dincolo de limitele reglementării tradiționale a telecomunicațiilor.
Un eveniment tematic organizat în cadrul simpozionului este cel referitor la „Dialogul global cu privire la Inteligența artificială, Internetul lucrurilor și securitate cibernetică – provocări și oportunități ale politicilor de reglementare”, care va fi precedat de întâlniri ale oficialilor autorităților de reglementare și ale reprezentanților asociațiilor de reglementatori regionale.
Mai multe informații cu privire la desfășurarea GSR-2018 pot fi consultate aici.
GSR.JPG
Informații suplimentare
ITU, organizaţie interguvernamentală fondată în 1865, este cea mai veche dintre agenţiile specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite şi este unanim recunoscută drept cel mai important centru de expertiză şi singurul forum global în domeniul telecomunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, România fiind printre cei mai vechi membri ai Uniunii. Simpozionul Global al Reglementatorilor (GSR) este un eveniment anual organizat sub egida ITU, începând cu anul 2010, care are ca obiectiv principal facilitarea schimbului de experienţă între reglementatori şi, respectiv, între aceştia şi reprezentanţii industriei mondiale de comunicaţii electronice. În fiecare an, GSR reuneşte aproximativ 600 participanţi din întreaga lume – alături de autorităţile de reglementare participă reprezentanţi ai organismelor internaţionale, operatori de comunicaţii electronice, furnizori de reţele şi de echipamente de comunicaţii electronice, reprezentanţi ai mediului academic etc.
GSR promovează, de asemenea, un dialog dinamic al autorităților de reglementare din domeniul industriei, între autoritățile de reglementare, factorii de decizie politică, liderii din industrie și alți actori importanți în domeniul TIC. Dialogul global al GSR oferă o platformă neutră pentru membrii sectorului ITU-D de a-și împărtăși opiniile cu privire la problemele majore cu care se confruntă sectorul TIC.
Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: