Ce proiecte ii plac mai mult lui Daniel Metz, omul din spatele succesului NTT Data România

235 vizualizări

Etajul zece al clădirii NTT Data România, care domină peisajul arhitectural din apropierea Pieţei Mihai Viteazul din Cluj-Napoca: directorul general al companiei, Daniel Metz, parolist, punctual la ”întâlnirea la înălţime”, deschis oricărei provocări, este gata să începem un dialog liber, fără întrebări transmise anterior derulării reale a acestui interviu.

Daniel Metz este adeptul business-ului profesionist, definitoriu pentru bunul mers al economiei. Nu îşi doreşte ca el, personal, să fie vizibil în viaţa oraşului. Nu intenţionează, câtuşi de puţin, să intre în viaţa politică. Nu este înspăimântat de birocraţia din România: ”o putem gestiona, putem simplifica procedurile”. Sprijină, din convingere, cultura, sportul şi, mai ales, copiii cu insuficienţă renală, dependenţi de hemodializă, din Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta” din Cluj-Napoca.

În 2017, cifra de afaceri a NTT – Nipon Telecom and Telegraph – Data România a atins 60 de milioane de euro. Prognoza de venituri pentru anul fiscal precedent (1 aprilie 2017- 31 martie 2018) a fost de peste 57 de milioane de euro, în creştere cu aproximativ 42% faţă de anul fiscal anterior. BMW, Volkswagen, Mercedes şi Ford sunt printre clienţii NTT Data de la Cluj-Napoca.

Cifra de afaceri pe anul fiscal precedent a fost de peste 57 de milioane de euro, în creștere cu 42% față de anul anterior. Pentru anul curent fiscal compania a bugetat o creștere de aproximativ 70 de milioane de euro.

1.600 de angajați, specializaţi în tehnologia informaţiei lucrează, la ora actuală, la NTT Data din Cluj (fosta EBS România, fondată de Daniel Metz), parte a concernului japonez NTT Data, furnizor de servicii şi soluţii software. Din 2012, la conducerea gigantului japonez se află Toshio Iwamoto. El a efectuat o vizită oficială la Cluj-Napoca, în anul 2015. După achiziţia EBS România de către niponi, Daniel Metz a devenit CEO al NTT Data România.

Reporter Făclia: Aţi urmat Științele Economice – Finanțe, cu focus pe Controlling, şi nu Facultatea de Informatică, dar aţi avut curajul să construiţi un imperiu IT, în care profesioniştii lucrează, cu excelente rezultate, pentru mari companii din întreaga lume…

Daniel Metz: Dacă înţelegi economia înţelegi, practic, de unde vin resursele şi cum ar trebui să fie ele cheltuite pentru învăţământ, pentru cultură, sport şi dezvoltarea infrastructurii. Cunoştinţele de economie ar trebui să fie în tolba fiecărui intelectual, a fiecărui om care doreşte să înţeleagă lumea. Dacă nu înţelegi economia îţi lipseşte jumătate din ce ai nevoie pentru a desluşi viitorul, pentru a-ţi îndruma copiii. Afirm, ferm convins, că, în acest moment, priorităţile României trebuie să fie educaţia, mai ales cea economică, şi tehnologia. Pregătirea de economist este necesară oriunde, în zilele noastre: şi o secretară de companie, o asistentă de manager, de pildă, trebuie să aibă o excelentă capacitate organizatorică, economică. Ca să faci business, să fii competitiv, ai nevoie de proceduri, de procese de business elaborate, complexe. Interacţionezi cu clienţi din diferite ţări, cu instituţii, cu furnizori. Este nevoie, la secretariat, de un om care să te reprezinte în mod real. Nu mai există imaginea secretarei cu fustă scurtă care pregăteşte două cafele zilnic şi în rest citeşte ziarul sau navighează on-line pe computer. Economişti sunt destui în ţara noastră şi mulţi dintre ei găsesc soluţii bune pentru diferite probleme organizatorice. Noi, românii, avem o problemă în a aplica aceste soluţii. Suntem comozi, trecem pe stradă şi nu ridicăm, de pe jos, o hârtie aruncată aiurea de cineva. Ne este ruşine să o luăm şi să o aruncăm la coşul de gunoi? Atunci să nu ne mirăm că la nivel de comunitate nu reuşim să facem paşi spre mai bine!

Cititi continuare interviului pe site-ul FĂCLIA

Advertisements