Advertisements
November 20, 2019
  • 7:01 am World PR Report 2020: 3.600 de manageri din întreaga lume vorbesc despre reputaţie şi tendinţele în comunicare
  • 7:00 am Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online
  • 5:49 pm Startarium: 10 idei de afaceri lansate în crowdfunding cu mai puțin de 10.000 de euro
  • 5:48 pm De Black Friday, clienții care achită cu Mastercard sau Maestro pot câștiga un BMW I3
  • 3:49 pm Electrogrup dezvoltă, în premieră, o rețea 5G pe teritoriul Olandei
148 vizualizări

Digital Communication Network, World Learning și Universitatea Româno-Americană vă invită la “Digital Transformation Forum, Governance x Watchdogs” eveniment internațional care va avea loc, pe 3 și 4 mai 2018, la București. Organizat pentru prima dată în România, forumul se concentrează asupra modului în care tehnologiile informaționale digitale contribuie la o mai bună guvernare și ajută activitatea mass-media și a societății civile, ca agenți de pază ai democrației și bunei guvernari, asigurându-se că politicile publice și implementarea acestora servesc cu adevărat cetățenii. Experți guvernamentali, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile și profesioniști în comunicare vor interacționa cu omologii lor din peste 30 de țări pe parcursul celor două zile ale forumului, care vor pune accent pe eficacitatea și onestitatea guvernarii, rolul mass-media și contribuția societății civile.

Forumul se va desfășura în Aula Magna a Universității Româno-Americane (bd. Expozitiei nr.1B, sector 1, Bucuresti). Discuțiile vor avea loc în limba engleză, cu traducere simultană în limba română.

Participanții vor explora subiecte între care strategiile de informare digitală, instrumente vizind transparența și răspunderea guvernamentală, căile digitale de căutare a adevărului, programe de e-guvernare, date deschise, planuri strategice pentru rețelele sociale, guvernarea internetului, practici anticorupție și jurnalism mobil și participativ.

Domnul Donald Carroll, Information Officer la Ambasada SUA la București, dr. Ovidiu Folcut, președintele Univeristății Româno-Americane, și dna Maria Manuela Catrina, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societății Informaţionale, vor rosti alocutiuni la evenimentul care coincide cu Ziua Mondială a Libertatii Presei, sărbătorită în fiecare an pe data de 3 mai.

Printre vorbitori se mai numără:

• Dna. Victoria Savchuk, Director Comunicare, Anti-Corruption Action Center, Kiev, Ucraina

• Dl. Dmitri Romanovski, Director la TransparenCEE Project, TechSoup, Polonia

• Dna. Elena Calistru, Președinte, Funky Citizens, București

• Dl. Paul Murphy, Producător/ Redactor, CNN, New York, New York

• Dl. Martin Turcek, Reporter de Investigații, Bratislava, Slovakia

• Dl.  Radu Puchiu, Open Government Partnership, București

• Dl. Giorgio Caridi, Senior MARCOM Executive, Italian Institute for Social Assistance, Roma, Italia

• Ms. Julia Chan, Audience Director, Mother Jones, San Francisco, Statele Unite

• Dl. Atilla Biro, Jurnalist de Investigații, Rise Project, București

• Dl. Adam Thomas, Director, European Journalism Center, Maastricht, Olanda

• Dl. Dan Nechita, Co-fondator și  Președinte, Smart Everything Everywhere, București

• Dl.  Aaron Sharockman, Director Executiv, Politifact, St. Petersburg, Florida, United States

Forumul este finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin Office of Citizen Exchanges și este coordonat de Digital Communication Network, o asociație internațională care conectează profesioniștii erei digitale și World Learning, un ONG global din Washington, care încurajează implicarea cetățenească și consolidarea instituțiilor publice, în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană din București.

Pentru mai multe informatii despre forum, vizitați pagina web dtf2018.rau.ro și urmăriți evenimentul pe rețeaua de socializare Facebook: Digital Transformation Forum / Governance x Watchdogs.

Jurnaliștii interesați să-și anunțe participarea și care doresc să aranjeze interviuri pe durata forumului sunt rugați să o contacteze pe doamna Silvia Vrinceanu Nichita la numărul de telefon +40744217031.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: