Advertisements
November 17, 2018
  • 5:49 pm Specialisti de la London Stock Exchange Group, Ubisoft, Google si GoPro vin sa intalneasca urmatoarea generatie de profesionisti IT din Romania
  • 5:47 pm Lanțul internațional de cinematografe Cineplexx se lansează in România
  • 5:43 pm Flanco vinde în premieră în România primul televizor 8K – Samsung Q900R QLED
  • 4:49 pm Instant Factoring, prima platformă românească de micro-finanțare a companiilor mici, atrage o finanțare externă de 1,5 milioane euro
  • 4:45 pm Românii scot la vânzare anual peste 1.8 milioane de telefoane mobile. 41.71% dintre utilizatorii OLX îsi vând telefonul pentru a-și cumpăra unul mai performat

Înscrisă în prestigioasa competiție europeană de excelență în business lansată de RSM, Allevo este singura companie din România care participă în acest an cu un videoclip de prezentare în secțiunea deschisă votului public, vot care se desfășoară până pe 4 mai.

Totodată, compania a aplicat pentru premiul dedicat tehnologiei digitale și a fost inclusă pe lista companiilor din Europa a căror evoluție merită a fi urmărită și care poartă numele sugestiv „Ones to Watch”. În urma jurizării, Allevo a fost desemnată câștigătoare pe România și va participa la gala europeană de acordare a premiilor, care va avea loc în Varșovia în perioada 22-23 mai.

„Inovația cu care ne mândrim cel mai mult este modelul de licențiere open source, care diferențiază Allevo de competiție”, a spus Ioana Guiman, Business Development Manager. Întrucât produsul software principal al companiei, FinTP, se adresează segmentului de servicii financiare, un mediu foarte tradițional, cu reglementări stricte, modelul open source adoptat în 2014 a fost un adevărat act de curaj și un exemplu de pionierat în piață.

Mai precis, în 2011, atunci când Allevo a început tranziția de la modelul de licențiere tradițional la cel de tip GPL v3, clienții nu au înțeles pe deplin beneficiile implementării unui mediu open source. „Din fericire, această mentalitate s-a schimbat între timp, dovedind că abordarea decisă atunci de companie a fost una lăudabilă, care a contribuit la consolidarea statutului Allevo de pionier în promovarea adoptării software-ului open source în domeniul bancar”, a completat Ioana Guiman.

Pe lângă acest aspect, compania și-a redefinit strategia de business în 2017, an în care a accesat și fonduri europene pentru dezvoltarea unei extensii a FinTP pentru companii, ce va fi lansată pe piață în a doua parte a anului 2019 sub numele de FinOps Suite.

Proiectul cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POC 2014-2020 mai prevede și dezvoltarea unei unelte de testare automată, a uneia de benchmarking, precum și reproiectarea site-urilor www.allevo.ro și www.fintp.org, cel din urmă fiind esențial în consolidarea comunității open source înființate de Allevo, FINkers United.

Pe lângă cifrele și subiectele cheie atinse în formularul de înscriere în competiția European Business Awards, Allevo așteaptă un vot de încredere din partea comunității de business, atât din România, cât și de la întreg nivelul UE, în etapa de concurs deschisă publicului larg, în care mai sunt înscrise alte 77 de companii din 29 de țări.

Detalii despre cum ne puteți susține, direct pe website-ul competiției sau pe mediile de socializare Allevo (Twitter @a11evo sau pagina de Facebook Allevo). Procedura este foarte simplă, se vizualizează scurtul videoclip, se introduce o adresă de email pentru vot și se confirmă votul apăsând linkul primit prin email la adresa oferită.

*FinOps Suite este denumirea comercială a soluției care are în centru aplicația FinTPc, care se va dezvolta în cadrul proiectului TOSS (Treasure Open Source Software), cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: