Advertisements
February 22, 2019
  • 7:56 pm Bucureștiul este în topul orașelor cu cei mai mulți și mai tineri angajați din industria de înaltă tehnologie
  • 7:50 pm Postare blog 5 in 5, 2019. De la sămânță la raft
  • 7:46 pm Orange lansează case de marcat cu jurnal electronic pentru IMM-uri
  • 5:24 pm Impact Hub Bucharest aduce în București Finala Regională Central European Startup Awards 2019
  • 5:21 pm UP! Your Service: Patru din zece angajați români sunt criticați sau penalizați de către șefi atunci când greșesc

Este cunoscut faptul ca tinerii petrec mare parte din timpul lor online, dar nu sunt singurii. Utilizatorii mai in varsta (de peste 55 de ani) incep si ei sa fie prezenti in lumea digitala, creandu-le membrilor familiei temerea ca nu iau precautiile de securitate necesare. Insa, avand in vedere ca o treime dintre persoane nu fac nimic pentru a-si proteja rudele mai in varsta, aceste temeri nu sunt transpuse in actiune, prin urmare cei dragi pot fi in pericol.

Activitatile online continua sa aiba o influenta tot mai mare in viata noastra, atat pentru utilizatorii seniori, cat si pentru generatiile tinere. Potrivit unei cercetari Kaspersky Lab si B2B International, majoritatea (84%) utilizatorilor de peste 55 de ani acceseaza acum Internetul de acasa, de mai multe ori pe zi, iar 44% petrec online cel putin 20 de ore pe saptamana.

Intr-adevar, in a doua jumatate a anului 2017, acest grup de varsta detinea o medie de 4 dispozitive conectate pe gospodarie, printre care doua computere si doua dispozitive mobile.

Dincolo de numeroasele beneficii oferite de acest nivel de conectivitate, membrii familiei (60%) sunt ingrijorati ca rudele lor mai in varsta nu iau masurile de precautie necesare pentru a se proteja in mediul online. In acelasi timp, 44% dintre utilizatorii de Internet admit ca rudele lor din aceasta categorie de varsta au suferit in urma unei amenintari – printre care o escrocherie online (15%), malware sau virusi (15%) sau au fost spionati de software periculos (13%), asa ca temerile lor sunt fondate.

Cu toate acestea, ingrijorarea nu pare sa se transpuna in actiuni concrete. Doar 34% dintre respondenti au instalat o solutie de securitate pe dispozitivele rudelor in varsta si doar 32% dintre ei le informeaza mereu despre pericolele online. O treime (33%) dintre participantii la studiu nu au luat nicio masura.

Utilizatorii de Internet mai in varsta sunt un grup vulnerabil si cu potentialul de a genera profit pentru infractorii cibernetici, care ii au in vizor pentru malware, spyware si inselatorii prin intermediul e-mail-ului”, a spus Dmitry Aleshin, VP for Product Marketing, Kaspersky Lab. „Singura cale de a combate aceste amenintari care evolueaza permanent este imbinarea unei atentii sporite cu instalarea unui program eficient de securitate pe toate dispozitivele, inclusiv pe cele mobile. Aceste masuri ii vor proteja pe seniorii familiei de neplacerile din mediul online.”

Avand in vedere ca oamenii petrec atat de mult timp online in prezent, iar riscurile de securitate continua sa se dezvolte, trebuie sa se asigure ca sunt protejati de ultimele amenintari cibernetice. Una dintre modalitati ar fi folosirea unei solutii cum este Kaspersky Total Security, un program multifunctional care poate proteja fiecare aspect al vietii digitale, securizand mai multe dispozitive. Astfel, membrii familiei pot comunica intre ei fara sa-si faca probleme legate de pericolul malware sau de furtul datelor personale. Utilizatorii de Windows pot alege si protectia gratuita Kaspersky Free, care blocheaza fisierele, site-urile si aplicatiile periculoase.

Raportul integral “Not logging on, but living on” este disponibil aici.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: