Advertisements
December 16, 2018
  • 3:31 pm De Crăciun fii mai bun … cu smartphone-ul tău!
  • 3:28 pm GLYKON vă propune sistemul de gestiune, pentru stații carburanți, PetroSol, conform cu noua legislație privind A.M.E.F-urile
  • 3:26 pm PROGZEE – partenerul tău de încredere în crearea unui magazin online profesional
  • 3:17 pm Bijuteriile TEILOR dau startul implementării întregii suite de aplicații de business de la SoftOne
  • 3:11 pm Taxify în Timișoara: sute de șoferi parteneri și zeci de mii de pasageri în doar două luni de la lansare

România și Serbia cooperează în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării care are printre obiective creșterea prosperităţii în regiunea Dunării. Una dintre ariile prioritare ale acestui obiectiv este reprezentată de dezvoltarea societăţii bazată pe cunoaştere prin cercetare, educaţie şi tehnologii ale informaţiei.

În acest context, joi, 17 mai, a avut loc, la Belgrad, o întâlnire de lucru între Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ionuț-Valeriu Andrei, și omologul său din cadrul Ministerului Comerțului, Turismului și Telecomunicațiilor din Serbia, Tatjana Matic.

Discuțiile dintre cele două părți au vizat perspectivele dezvoltării unor proiecte comune în domeniul IT&C, în contextul cooperării dintre cele două state.

„Dialogul a fost concentrat asupra oportunităților de dezvoltare a regiunii transfrontaliere din regiunea Dunării, dintre cele două state. Am discutat despre rolul pe care îl joacă tehnologia informației în creșterea prosperității în regiune.
În cadrul întrevederii am avut și un schimb de opinii atât despre dezvoltarea rețelelor de ultimă generație (Next Generation Network), în scopul creșterii nivelului de acces al utilizatorilor la servicii de comunicații, cât și despre importanța securității cibernetice.
Dezbaterea a avut ca scop, de asemenea, explorarea potențialului de îmbunătățire a interconectivității rețelelor academice dintre România și Serbia. Am prezentat totodată delegației Serbiei modelul României prin care a fost stimulată dezvoltarea resursei umane din domeniul IT.”, a declarat Secretarul de Stat din Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale din România, Ionuț-Valeriu Andrei

Oficialii celor două părți au reiterat spre final caracterul constructiv al discuțiilor, în vederea consolidării cooperării dintre cele două state, având ca scop dezvoltarea proiectelor de interes comun.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: