Ubisoft, afaceri de sute de milioane de lei si aproape 1.600 angajati in Romania

Dezvoltatorul francez de jocuri video Ubisoft, unul dintre cei mai jucători de pe piaţa globală de profil, a avut în 2017 în România un număr mediu de 1.576 de an­gajaţi, cu 144 mai mulţi decât în anul precedent, conform datelor raportate de companie la Ministerul Finanţelor Publice.

Cifra de afaceri a companiei a crescut anul trecut cu 15%, la 193,6 mil. lei (42,4 mil. euro) în timp ce profitul net a fost de 10,4 mil. lei (2,3 mil. euro), corespondent unei mar­je de profit de 23,8% din venituri. La finele lunii decembrie 2017 compania avea datorii totale de 7,7 mil. lei (1,7 mil. euro).

Ubisoft este cel mai mare dezvoltator de jocuri video prezent pe piaţa din România după cifra de afaceri, printre ceilalţi jucători numărându-se companii precum Electronic Arts Games, Gameloft, Amber Studios şi King. Studioul de la Bucureşti al Ubisoft a realizat jocuri precum Silent Hunter, Blazing Angels sau H.A.W.X., şi a participat la realizarea unor jocuri ca Just Dance, Assassin’s Creed, Ghost Recon şi Watch Dogs, conform datelor comu­nicate anterior de companie, transmite Ziarul Financiar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s