Advertisements
September 18, 2018
  • 3:14 pm Honor Play primește nouă premii la IFA 2018 pentru performanță de calitate superioară
  • 4:48 pm Elena Apostolescu, Director general, CMF Consulting: Software-ul produs şi folosit în cadrul firmei poate fi evaluat şi înregistrat în contabilitate?
  • 3:04 pm Sfaturi pentru alegerea ofertei de internet
  • 4:19 pm Ministrul Radu Oprea lansează Business România la Internațional Business Forum
  • 4:16 pm Uber lansează și în România noua aplicație realizată alături de șoferi, pentru șoferi

Cumpărătorii online beneficiază de o mai mare transparență a prețurilor cu noile norme UE privind livrarea transfrontalieră a coletelor.

Preţurile ridicate de livrare pentru serviciile transfrontaliere reprezintă unul dintre principalele obstacole pentru cumpărătorii online şi comercianţii electronici. Tarifele pentru coletele trimise dintr-o ţară UE în alta pot fi de cinci ori mai mari decât preţurile interne. Există diferenţe mari atunci când se expediază un pachet din două ţări UE către aceeaşi destinaţie. De exemplu, trimiterea unui pachet de 2 kg din Belgia în Italia ar costa 32,8 euro, în timp ce acelaşi pachet trimis din Olanda în Italia ar costa 13 euro.

Lipsa transparenţei în acest sector poate încuraja operatorii poştali să perceapă preţuri nejustificat de mari, ceea ce ar putea descuraja firmele mici să facă comerţ cu alte ţări din UE. Astfel, consumatorii nu pot alege în cunoştinţă de cauză şi nu au acces la o gamă mai largă de produse, mai afectaţi fiind clienţii din zone îndepărtate. Acest lucru afectează şi pe cei care trimit un pachet prietenilor şi familiei într-o altă ţară a UE.

Noul regulament:

– consumatorii şi comercianţii electronici vor avea posibilitatea de a verifica lista de preţuri şi de a căuta cele mai bune oferte pe un site special

– serviciile de curierat vor trebui să ofere clienţilor informaţii clare cu privire la preţurile şi condiţiile de livrare

autorităţile poştale naţionale vor colecta date de la companiile de transport pentru a monitoriza piaţa şi a evalua tarifele nejustificat de mari.

– Parlamentul European a aprobat un regulament pentru a face piaţa de transport transfrontalier a coletelor mai transparentă şi mai competitivă şi pentru a reduce barierele pe care le întâmpină consumatorii şi comercianţii online atunci când cumpără produse online în UE. Împreună cu eliminarea blocării geografice, aceste noi reguli îmbunătăţesc drepturile cumpărătorilor online.

SURSA: eccromania.ro

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: