Advertisements
October 15, 2019
  • 4:11 pm 14 octombrie – Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice
  • 4:06 pm Expunere sociala: examinarea problemelor de securitate din viitorul roboticii
  • 4:04 pm Zitec este oficial singura companie românească partener Magento, lider mondial în e-Commerce
  • 4:02 pm Procedurile simplificate de vămuire – o soluție avantajoasă pentru evitarea întârzierilor provocate de încasarea efectivă a taxelor vamale în contul vămii
  • 3:59 pm KPMG Legal România – dezvoltare strategică în aria serviciilor de consultanță în Tehnologie, IP și Protecția datelor prin preluarea casei de avocatură Fernbach & Partners
99 vizualizări

Ionuţ Simion, country managing partner – PwC România, una dintre cele mai mari companii de audit şi consultanţă de pe piaţa locală cu un business de peste 215 mil. lei anul trecut, crede că viitorul economic al României stă în servicii, IT&C, industrii creative, turism sau agricultură modernă.

„Suntem în prezent în faţa aşa-nu­mi­tei Revoluţii Industriale 4.0. cu accent pe tehnologia digitală. Sunt de părere că România are toate premisele să facă un salt îna­inte din acest punct de vedere pentru că are atât infrastructura de comunicaţii necesară, cât şi forţa de muncă specializată. Ceea ce lip­seş­te sunt politicile publice coerente care să ma­xi­mizeze acest potenţial. Cred că un astfel de model de dezvoltare economică ar fi de­zi­ra­bil, pentru că ar fi mai suplu şi adaptabil în pers­pectiva transformărilor economice pe care le va produce revoluţia digitală“, spune Simion.

Potrivit acestuia, revoluţia digitală va schim­ba sectoare întregi de activitate, totul de la industrie până la trans­por­turi urmând să fie modelate, de inovaţii pre­cum impri­mantele 3D sau mobi­lita­tea electrică.

„Iată de ce cred că România are ne­vo­ie de investiţii în edu­ca­ţie, cu accent pe digi­ta­lizare, pe pregă­ti­rea co­piilor să poată lua de­ci­zii, să-şi exerseze creativitatea, să lu­cre­ze bine în echipă, să îşi dez­volte inte­ligenţa emoţio­na­lă şi abilitatea de a învăţa şi a se reinventa, aptitudini care vor fi esenţiale pen­tru adapta­rea la ceea ce se va cere pe piaţa mun­cii peste 10-20 de ani. Iar inves­tiţiile tre­buie să aibă loc acum, pentru că ciclul de for­mare a unui copil este îndelungat, iar rezul­ta­tele se vor vedea abia peste mulţi ani“, atrage atenţia Simion.

CONTINUAREA IN ZIARUL FINANCIAR

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: