Advertisements
September 23, 2018
  • 3:14 pm Honor Play primește nouă premii la IFA 2018 pentru performanță de calitate superioară
  • 4:48 pm Elena Apostolescu, Director general, CMF Consulting: Software-ul produs şi folosit în cadrul firmei poate fi evaluat şi înregistrat în contabilitate?
  • 3:04 pm Sfaturi pentru alegerea ofertei de internet
  • 4:19 pm Ministrul Radu Oprea lansează Business România la Internațional Business Forum
  • 4:16 pm Uber lansează și în România noua aplicație realizată alături de șoferi, pentru șoferi

S-a dat startul înscrierilor la prima fază a selecției echipei naționale pentru Concursul European de Securitate Cibernetică – ECSC18, la care pot participa elevii și studenții, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, pasionați de domeniul securității cibernetice.

Romania Cybersecurity Challenge

Organizat la inițiativa Agenției Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor (ENISA), concursul ECSC se desfășoară anual și își propune să identifice și să atragă tinerii din licee și facultăți către domeniul securității cibernetice și să contribuie astfel la formarea următoarei generații de experți în acest domeniu.

Pentru înscrierea la concurs, tinerii interesați de securitatea cibernetică trebuie să completeze formularul de înregistrare disponibil pe site-ul https://www.cybersecuritychallenge.ro și ulterior să treacă de etapele de selecție.

Elevii și studenții selectați în lotul care va reprezenta România la ECSC18 vor trece printr-un stagiu de pregătire cu experți din industrie care îi vor ajuta să își dezvolte expertiza tehnică și spiritul de echipă.

Selecția echipei naționale

Pentru formarea echipei care va reprezenta România la ECSC18, Cyberint va organiza, în perioada 7-8 iulie 2018, etapa online a selecției, împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, cu sprijinul pertenerilor certSIGN, CISCO, Clico, Enevo Group, Marsh România, Orange România și PaloAlto Networks.

În a doua etapă, tinerilor selectați le vor fi testate cunoștințele în domeniile securității aplicațiilor web, apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering și aptitudinile de prezentare publică, cei mai buni dintre ei urmând să fie incluși în lotul care va reprezenta România la etapa finală a concursului, care se va desfășura la Londra, între 15 și 18 octombrie 2018.

La ultimele două ediții ale ECSC, echipa României a reușit performanța de a se clasa pe locul doi, în ambele rânduri fiind depășită de Spania.

La ECSC18, competitorii României vor fi Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechenstein, Marea Britanie, Norvegia și Spania.

Țările participante vor fi reprezentate de câte o echipă formată din 10 concurenți împărțiți în două grupe de vârstă: 16-20 de ani și 21-25 de ani.

certSIGN, companie specializată în dezvoltarea de soluții de securitate cibernetică, are onoarea de a fi unul din principalii susținători ai lotului României în vederea participării la ECSC18, acoperind o parte a costurilor pregătirii, deplasării și participării la concurs.

În ultimii ani, certSIGN s-a implicat în permanență în formarea profesională a tinerilor IT-ști, prin parteneriate cu mediul academic sau prin co-organizarea unor concursuri similare de securitate cibernetică, precum competiția Crypt a bite, organizată de ENISA și dedicată elevilor de liceu și studenților pasionați de matematică și criptografie din țările membre UE.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: