Advertisements
October 15, 2019
  • 4:11 pm 14 octombrie – Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice
  • 4:06 pm Expunere sociala: examinarea problemelor de securitate din viitorul roboticii
  • 4:04 pm Zitec este oficial singura companie românească partener Magento, lider mondial în e-Commerce
  • 4:02 pm Procedurile simplificate de vămuire – o soluție avantajoasă pentru evitarea întârzierilor provocate de încasarea efectivă a taxelor vamale în contul vămii
  • 3:59 pm KPMG Legal România – dezvoltare strategică în aria serviciilor de consultanță în Tehnologie, IP și Protecția datelor prin preluarea casei de avocatură Fernbach & Partners
68 vizualizări

Deputatul PNL Pavel Popescu se declară dezamăgit de lipsa de interes a Guvernului de a accelera procesul de digitalizare în țara noastră, iar asta aduce cu sine deservicii economiei României.

România are cea mai mică rată de digitalizare, în comparație cu restul statelor europene. Din această cauză mediul de afaceri are de pierdut, pentru că nu pot profita de oportunitățile aduse de digitalizare pentru a-și crește profiturile. Digitalizarea este motorul unei economii sănătoase în întreaga Uniune Europeană, iar țara noastră rămâne în urmă”, atrage atenția secretarul Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, din Camera Deputaților.

Deputatul PNL Pavel Popescu mai spune că și mediul de afaceri din țara noastră susține implementarea cât mai rapidă a procesului de digitalizare.

Digitalizarea are un impact pozitiv asupra afacerilor, asta este semnalul transmis. Statul are datoria să pună umărul la procesul de digitalizare pentru a susține dezvoltarea mediului de afaceri și, implicit, a economiei României. România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește indicele DESI (Digital Economic and Society Index), deși are un potențial foarte mare de dezvoltare. Guvernul PSD&ALDE ar trebui să se concentreze mai mult pe implementarea procesului de digitalizare. Dacă în țara noastră s-ar face mai mult pentru digitalizare domeniul IT&C ar putea contribui cu cel puțin 10% la PIB. Despre asta este vorba, despre soluții concrete, pe care însă cei de la PSD&ALDE le ignoră, pentru că sunt preocupați să ducă țara spre dezastru”, a mai spus deputatul PNL Pavel Popescu.

Digitalizarea va aduce, totodată, și beneficii pentru cetățeni prin reducerea birocrației.

Partidul Național Liberal a susținut și va susține procesul de digitalizare, pentru că astfel îi vom ajuta și pe cetățeni în relația cu statul. Digitalizare înseamnă reducerea birocrației, transparentizare și eficientizarea relației cetățean – instituțiile statului. Poate de asta cei de la PSD&ALDE nu susțin acest proces, pentru că ideea de transparență le este total străină. Ei sunt adepții metodelor discutabile, a șmecheriilor și nu sunt interesați de binele cetățeanului”, a mai declarat deputatul PNL Pavel Popescu.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: