Advertisements
June 17, 2019
  • 3:20 pm Cum arată noul concept de taxi aerian Uber și alte anunțuri făcute de companie la cea de-a treia ediție a summit-ului anual de transport aerian Elevate
  • 3:18 pm Golin & iSense Solutions: Care sunt principalii factori de influenţă şi cum iau deciziile noile generaţii
  • 3:15 pm Mastercard lansează soluţii inovatoare pentru sistemul de open banking
  • 3:12 pm Samsung anunță lansarea lui XCover 4s
  • 3:10 pm Tehnici esențiale de creștere a conversiei vânzărilor online
16 vizualizări

Ebury, fintech-ul specializat in gestionarea riscului valutar si plati internationale, a fost desemnat de Bloomberg cel mai bun forecaster asupra cursului EUR/USD in al patrulea trimestru din 2018, surclasand cele mai importante institutii bancare din lume. Ebury si-a asigurat locul fruntas in clasamentul specialistilor in prognoza FX pentru previziunile exacte privind sase perechi de valute, inclusiv cea EUR/USD si pe locul 2 in ce priveste perechea valutara RON/USD.

Ebury este unul dintre fintech-urile cu cea mai rapida crestere, avand 22 de birouri (din care 17 in Europa) si peste 800 de angajati, cu un număr de 28500 de clienti la nivel global. Pentru supervizarea operatiunilor din Romania si Bulgaria, compania a deschis un birou in Bucuresti in primavara anului 2018, sub conducerea lui Johan Gabriels, profesionist cu peste 10 ani de experienta in managementul sectorului financiar – bancar din Romania.

“Munca si abordarea independenta a prognozelor de piata realizate de echipa de analisti a Ebury au fost rasplatite. Atunci cand alti strategi si-au revizuit in crestere prognozele euro, pe masura ce moneda comuna si-a revenit, ne-am mentinut prognoza initiala, deoarece nu am vazut presiuni inflationiste substantiale in zona euro. Am facut, de asemenea, cateva previziuni indraznete pentru Real-ul brazilian si Peso-ul Mexican, previziuni care ne-au plasat pe locul al doilea printre forecasterii FX din America Latina. Prognozam in continuare un an 2019 puternic pentru majoritatea monedelor de pe pietele emergente, deoarece acestea se redreseaza de la niveluri care, in majoritatea cazurilor, sunt foarte ieftine pentru dolarul american”, a declarat Enrique Diaz-Alvarez, directorul Departamentului de Risc la Ebury si forecaster Bloomberg.

Pe langa previziunile precise asupa EUR/USD, Ebury s-a situat pe pozitii de top in ceea ce priveste o serie de alte monede din pietele majore si emergente. Compania a ocupat, de asemenea, locul intai pentru prognozele exacte asupra altor cinci perechi valutare, printre care peso-ul mexican (MXN), a dolarul singaporez (SGD) si ringgitul malaezian (MYR). In plus, Ebury s-a clasat al doilea cel mai precis forecaster pentru intreaga regiune a Americii Latine, in parte datorita performantei puternice in previziunile despre Peruvian New Sol (PEN) si Peso-ul columbian (COP).

“Activitatea Ebury in Romania este inca la inceput, biroul fiind efectiv operational la jumatatea anului trecut. Suntem incantati sa avem recunoasterea internationala a eforturilor noastre locale. Obtinerea locului doi pentru cea mai precisa previziune in ce priveste cursul RON/USD arata ca echipa de 20 de analisti pe care am dezvoltat-o la Bucuresti, si care deserveste si Bulgaria, are o buna cunoastere a pietei valutare si a mecanismelor ei”, a declarat Johan Gabriels, Country Manager Ebury Romania & Bulgaria.

Clasamentele Bloomberg se bazeaza pe trei criterii riguroase: marja de eroare, calendarul si precizia directionala.

Ebury combina expertiza serviciilor financiare cu tehnologii inovatoare pentru a permite tuturor intreprinderilor sa tranzactioneze pe plan international. Compania ofera o combinatie unica de solutii de plati, gestionare a riscurilor si creditare, catre peste 28.500 de organizatii din 20 de tari, realizand tranzactii in peste 140 de valute. Biroul Ebury din Romania este cel de-al 15-lea lansat de companie in 13 tari de pe trei continente in ultimii 5 ani.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: