Advertisements
March 21, 2019
  • 7:46 pm IMPORTANT! DE ACUM VĂ PUTEȚI ABONA LA FLUXUL DE ALERTE JOBURI IN IT.RO!
  • 7:22 pm Sondaj BestJobs: Costul „birourilor goale”. Cu cât au scăzut profitul și afacerile companiilor românești din cauza lipsei de angajați
  • 7:19 pm Mai mult de jumătate dintre internauții români folosesc 3 sau mai multe dispozitive pentru a se conecta la internet
  • 7:16 pm Prima întâlnire instituțională între Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății informaționale și reprezentanții industrie blockchain din România
  • 7:12 pm Performanta pentru companiile de distributie cu SocrateERP

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat Ștefan-Radu Oprea a semnat la Madrid un Memorandum de Înţelegere între ministerul pe care-l conduce şi Agenţia Spaniolă pentru Exporturi şi Investiţii (ICEX), agenția de comerț exterior și investiții din cadrul Ministerului Industriei, Comerțului și Turismului din Spania. Memorandumul vizează cooperarea economică prin schimbul de informații în domeniul comerțului și al investițiilor, promovarea comerțului, investițiilor bilaterale și a misiunilor economice, precum și internaționalizarea IMM-urilor din cele două state prin oferirea de instruire și asistență tehnică antreprenorilor interesați să-și extindă business-ul în exteriorul țării.

Ministrul român a mai avut o întâlnire cu Xiana Mendez, secretar de stat pentru comerț, și a participat la sesiunea inaugurală a Forumului de Afaceri româno-spaniol, împreună cu 20 de companii din România.

De asemenea, ministrul român va avea discuţii cu antreprenori spanioli plecați din România și mai multe întâlniri cu liderii Camerei de Comerț a Spaniei și ai INDRA, cunoscuta companie profilată pe echipamente electronice informatizate din sectorul civil și militar, interesată să-şi extindă investiţiile în România.

”Avem o oportunitate foarte mare de a ne consolida exporturile pe piața spaniolă și de a atrage noi investiții în România, cu accent pe domeniile în care firmele spaniole au un avantaj competitiv la nivel european. Apreciez efortul pe care companiile românești l-au făcut pentru a fi astăzi la Madrid și sunt convins că sesiunile B2B de la finalul Forumului vor duce la stabilirea unor relaţii noi de afaceri pe piața Spaniei”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Pe lângă banii injectați în economia românească de cei aproape 700.000 de români stabiliți în Spania, în România activează circa 6000 de companii cu participare spaniolă, cumulând un total de 1,72 miliarde euro.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: