Advertisements
April 25, 2019
  • 7:46 pm IMPORTANT! DE ACUM VĂ PUTEȚI ABONA LA FLUXUL DE ALERTE JOBURI IN IT.RO!
  • 3:16 pm Intrarom & Genesys primesc Best Partnership for Large Enterprises Award
  • 3:14 pm NOAH Watches lansează Aspire, prima gamă de ceasuri de serie Designed in Transylvania
  • 5:33 pm Vodafone certificată drept cea mai bună rețea de date mobile din România
  • 4:32 pm Konica Minolta lansează noua gamă de echipamente office – bizhub i-Series
  • 4:29 pm Uber Eats: Topul complet al celor mai apreciate feluri de mâncare din București

Startup-ul românesc de tehnologie Swazm își extinde echipa de programare pentru a putea dezvolta și optimiza ecosistemul SWAZM.

Compania a deschis recent în centrul Bucureștiului un centru de dezvoltare și plănuiește să angajeze anul acesta 20 de dezvoltatori de software la nivel local, pentru echipa de programare. Swazm furnizează în prezent cea mai rapidă și scalabilă infrastructură descentralizată de pe piață.

Astfel, Swazm a lansat o campanie de recrutare pentru următoarele poziții: VueJS Developer, React Native Developer, NodeJS Developer, GoLang Developer, Q&A Engineer, Q&A Tester ș.a.

Vali Mălinoiu, CEO-ul și fondatorul companiei, a precizat că strategia companiei este de a dezvolta și optimiza platforma SWAZM:

“Ne aflăm într-un continuu proces de recrutare, deoarece interesul comercial cauzat de tehnologie necesită acest demers. Avem nevoie să creștem echipa pentru a putea duce mai departe dezvoltarea unui ecosistem în jurul soluției tehnologice și dezvoltarea de funcționalități adiționale.“

Compania a fost înființată în 2018, dar tehnologia era în dezvoltare încă din 2013. SWAZM este acum o companie cu aproape 20 de angajați, dar a pornit la drum ca o soluție dezvoltată de Vali Mălinoiu, care a dorit să creeze o soluție de a face streaming de date în condiții limitative, așa că a inventat un nou protocol de transmisie a datelor, iar proiectul a evoluat în timp.

Swazm este considerată, în prezent, una dintre companiile de blockchain cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru scalabilitatea infrastructurilor descentralizate de pe piață.

Echipa SWAZM  a dezvoltat o suită de tehnologii interconectate, ce au scopul de a oferi o soluție la cheie pentru scalarea oricărui proiect descentralizat. Utilizând tehnologii de descentralizare a stocării și a puterii de calcul, SWAZM își propune să realizeze o piață digitală de putere de calcul unde fiecare resursă informatică neutilizată să poată fi pusă la dispoziția celor care au nevoie de ea, oferind companiilor și dezvoltatorilor acces la o alternativă mai ieftină și mai performantă decât soluțiile de cloud tradiționale.

SWAZM a atras deja o investiție de 500.000 de euro și are deja primii clienți, lucrând cu companii precum Restart Energy Democracy, proiectul românesc de tranzacționare peer-to-peer a energiei.

Planurile de viitor ale echipei SWAZM împlică dezvoltarea unui cadru de tip IaaS (Infrastructure as a service) pe care dezvoltatorii de aplicații distribuite să poată lansa orice proiect, indiferent de limbajul de programare folosit, oferind un potențial de scalare, flexibilitate și compatibilitate cross-chain nemaiîntâlnit, în timp utilizatorii casnici vor avea la dispoziție posibilitatea de a de a monetiza timpii morți de pe propriul laptop.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: