Advertisements
October 20, 2019
  • 2:44 pm NETOPIA Payments a depășit pragul de 1 milion de tranzacții cu cardul procesate lunar
  • 2:42 pm Cum să construiți campaniile de generare a cererii
  • 2:38 pm Vodafone Romania este partenerul de comunicatii al Bucharest Gaming Week
  • 2:26 pm Kaspersky a detectat peste 100 de milioane de atacuri asupra dispozitivelor inteligente, in H1 2019
  • 2:24 pm Samsung împinge limitele inovației și trimite utilizatorii într-o călătorie în spațiu
87 vizualizări

SAP România, subsidiara locală a SAP, lider global în transformare digitală, este gazda evenimentului “The Intelligent Enterprise – Innovation on the move”, care are loc pe 19 și 20 iunie în parcarea Baneasa Shopping City. Cele mai recente inovații tehnologice sunt prezentate de experți locali și regionali ai SAP într-un mediu high-tech alternativ, creat în interiorului unui truck. Sesiunile la care vor lua parte invitații SAP includ scenarii reale de transformare digitală dintr-o varietate de industrii, care includ integrarea tehnologiilor Machine Learning, Internet of Things și Blockchain. SAP Leonardo, suita de soluții SAP care înglobează aceste tehnologii ajută organizațiile să devină Companii Inteligente (Intelligent Enterprises) și lideri în Economia Experiențială (Experience Economy).

La eveniment vor participa reprezentanți ai unora dintre cele mai importante companii din România. SAP își propune prin acest eveniment să aducă la viață tendințele tehnologice, să le facă palpabile pentru oameni. Astfel, participanții vor putea descoperi cum soluțiile SAP pot rezolva probleme precum detectarea rapidă a încercărilor de defrișare ilegală, cultivarea și optimizarea circuitului legumelor în mediul urban sau cum să gestionăm eficient utilitățile unui oraș.

Ce scenarii de utilizare a tehnologiilor SAP sunt prezentate în Camionul Inovației

Compania Inteligentă

SAP Leonardo este sistemul dezvoltat de SAP care permite companiilor să inoveze, integrând tehnologii, servicii și soluții inteligente cu expertiza dovedită a SAP în 26 de industrii. Inovând continuu, companiile reușesc să își optimizeze în mod inteligent resursele și procesele pentru a avea succes în economia experiențială. O companie inteligentă reușește să schimbe regulile jocului prin inovarea modelului de business, să transforme modul în care lucrăm prin automatizarea sarcinilor repetitive și să le ofere experiențe pozitive consumatorilor.

X și O în Economia Experiențială

Cu o valoare de piață de 1.6 trilioane de dolari, economia experiențială reprezintă noul principiu care guvernează mediul de business în prezent. Combinând datele experiențiale (X data) cu datele operaționale (O data) și aplicând tehnologii avansate de analiză, companiile vor putea elimina decalajul dintre așteptările și experiențele consumatorilor.

Experiențele sunt astăzi esențiale pentru succesul companiilor: cât de mulțumiți sunt clienții sau angajații noștri de produsul livrat sau serviciul prestat de firma noastră? Și, mai ales, știm de ce simt ceea ce simt în legătură cu noi? Cum se pot ridica astăzi companiile la nivelul așteptărilor tot mai înalte atât ale clienților cât și ale angajaților? Cât de bine cunoaștem aceste așteptări pentru a le îndeplini și chiar depși, de fiecare datș? Acestea sunt provocarile în Economia Experiențelor (Experience Economy). În general, companiile gestionează facil datele operaționale: se măsoară mai ușor (costuri, vânzări, termene de livrare, cantitate, calitate), sunt deja parte din raportări și indicatori standard de performanță, și sunt obiective, neutre. Datele legate de experiențe trebuie, însă, măsurate și anticipate pe bază individuală și, ca să adauge și mai multă complexitate, sunt subiective: fiecare persoană, client sau angajat, simte diferit. Tehnologia SAP facilitează adresarea acestor provocări prin integrarea datelelor legate de experiențe (X) cu datele operationale (O)”, a declarat Cristian Popescu, Managing Director SAP România.

Orașele devin inteligente cu SAP

Nu doar companiile beneficiază de inovațiile SAP, ci și orașele. Heidelberg, un oraș istoric de 160.000 de locuitori din Germania, a devenit cu ajutorul SAP un oraș inteligent. Administrația locală, împreună cu specialiștii SAP, a dezvoltat și implementat un sistem inteligent de gestionare a deșeurilor, folosind senzori montați pe containere. Acestea transmit date în timp real despre nivelul de umplere a containerelor. Când un container se umple, o comandă de schimbare a acestuia este transmisă automat operatorilor de servicii de salubritate. Astfel, Heidelberg a reușit să optimizeze rutele camioanelor de salubritate și bugetele alocate acestui serviciu. Orașul a înregistrat o creștere a calității vieții prin oferirea locuitorilor servicii mai bune.

Tehnologiile SAP sunt aplicate la nivelul orașelor pentru o varietate de servicii: măsurarea calității aerului, citirea automată și centralizată a contoarelor de apă și energie, controlul inteligent al iluminatului public sau monitorizarea ocupării parcărilor publice.

Detectarea defrișărilor ilegale cu 3 minute înainte ca drujba să pornească

Una dintre cele mai presante probleme din zilele noastre este sănătatea planetei și a omenirii. Defrișările ilegale la scară largă au un efect devastator. SAP contribuie la stoparea defrișărilor prin dezvoltarea unui sistem ce implică refolosirea telefoanelor mobile de generație veche pe post de senzori. Acestea sunt adaptate pentru a fi alimentate cu ajutorul panourilor solare, apoi sunt montate în păduri pentru a înregistra sunetele ambientale. Astfel, echipele de intervenție sunt alertate când senzorii detectează sunete diferite, chiar și cu 3 minute înainte ca drujba să pornească.

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 425.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 17 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește

Pentru a viziona și descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesați www.sap.com/photos. Pe această platformă puteți găsi materiale foto la rezoluție mare care pot fi utilizate în cadrul publicațiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesați www.sap-tv.com. Pe acest site sunt accesibile clipuri video care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteți înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV. Urmăriți SAP pe Twitter și pe Facebook.

Clienții interesați de produsele SAP pot contacta SAP România la tel: 031.225.2812.

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: