Advertisements
December 13, 2019
  • 5:35 pm Vodafone introduce cartele SIM cu dimensiune injumatatita pentru a reduce deseurile plastice
  • 7:01 am World PR Report 2020: 3.600 de manageri din întreaga lume vorbesc despre reputaţie şi tendinţele în comunicare
  • 7:00 am Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online
  • 5:49 pm Startarium: 10 idei de afaceri lansate în crowdfunding cu mai puțin de 10.000 de euro
  • 5:48 pm De Black Friday, clienții care achită cu Mastercard sau Maestro pot câștiga un BMW I3
268 vizualizări

Continuăm analiza prezenței Trassir în România, serviciile de supraveghere video fiind aduse de Azitrend. După cum vom observa, Trassir seamănă destul de bine cu Yango, serviciul „informațional” de car sharing / ride sharing, care aparține de Yandex, cel mai mare motor de căutare din Rusia.

În iunie, Yandex, proprietarul Yango, a anunțat că a fost nevoit să predea informațiile clienților către serviciile secrete ruse, FSB.

Yango, un serviciu „informational”…cu mașini

Yango e o companie de IT, fondata de doi prieteni si colegi de studii, ambii matematicieni (unul e astazi decedat, celalalt e miliardar cu mai multe cetatenii), scrie en.wikipedia.org.

Pe 5 iunie 2019, Yandex a anuntat ca a fost obligata de FSB (ex-KGB) sa dea acces serviciilor de informatii ale Rusiei la cheile de criptare folosite in comunicarile cu clientii:

Serviciile rusesti folosesc capacitati enorme de procesare a informatiilor si au mare experienta in a trata informatiile obtinute de pe Internet si retele sociale.

Rusia dezvolta activ programe de inteligenta artificiala, Vladimir Putin e obsedat de asta, a declarat public in toamna lui 2017:

“Inteligenta Artificiala este viitorul, nu doar al Rusiei ci al umanitatii.
Ea prezinta oportunitati colosale dar si amenintari inca greu de evaluat.
Tara ca va fi lider in acest sector va deveni stapana lumii” !

China, prin Huawei, sau Rusia, prin Yandex, duc o politica activa de extindere a capacitatilor lor strategice de culegere a informatiilor din interiorul Europei.

Informatiile sunt ulterior procesate de programe IA si ofera exceptionale baze de date pt a analiza tendinte sociale de care nici macar tarile-tinta din Europa nu sunt inca constiente.

In final, Rusia si China urmaresc influentarea subtila a tarilor europene, in scopul slabirii lor, a divizarii si a impunerii unei dominatii pe termen lung.

Nu e nimic banal in a cumpara un telefon chinez Huawei sau a urca intr-o masina monitorizata de programele IT ale Yandex, participi involuntar la un razboi hibrid indreptat impotriva Occidentului, UE-USA.

E unul din motivele pt care tari ca Germania si Franta vor sa blocheze investitiile chineze in Europa, dl Macron vrea ca “Europa sa fie suverana”, Germania se teme ca isi va pierde rapid competitivitatea tehnologica in raport cu China.

”It takes two to Yango…

Gigantul rus al internetului Yandex (ăla cu înspăimântătoarea lozincă <Найдётся всё!>) intră cu aplicaţia de taxi Yango pe piaţa românească.

Ieftin, sigur, profitabil, capitalism pur. Să vedem dacă la noi corifeii dreptei și ai concurenței vor lăuda inițiativa, știind că îi dau bani lui Putin și că toate cursele tale vor fi stocate pe serverele FSB-ului, inclusiv amprentele și ADN-ul de pe banchetă”, scrie Dan Alexe, intr-o postare care, initial, parea desprinsa din teoriile conspiratiei.

Este foarte probabil ca DSSL, compania oligarhului Igor Oleynik, cel care deține Trassir, să se supună acelorași reguli. În acest caz, datele clienților Trassir ar putea fi furnizate, la cerere, autorităților ruse, în genere FSB-ului.

Servicii de supraveghere video de la ruși, pe filiera Azitrend-Trassir / SBERBANK, cea mai SANCȚIONATĂ bancă de pe lista Occidentului, client Trassir (III)

Azitrend, servicii de supraveghere video prin Trassir în România?/ RECUNOAȘTEREA FACIALĂ la limita GDPR, peripeții la CM2018 și business-ul Trassir-SUHOI, pe „magistrala” Kremlin (II)

Azitrend, servicii de supraveghere video prin Trassir în România? / Despre GDPR „non-UE”, criza din R.Moldova și o platformă folosită în țări mai puțin „prietenoase” cu democrația (I)

Advertisements
admin

Redactor online cu o experiență de aproape zece ani.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: